1EUR = 4.8375 RON

Companii

Podul Dragalina: stadiul lucrărilor este de 85%, decontarea 50%. Situaţia constructorului este una rară, spune vicepremierul Suciu

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat duminică, la Timişoara, referindu-se la constructorul care a executat lucrările de extindere şi de modernizare la Podul Dragalina, care face legătura dintre Gara de Nord şi municipiu, că "este un caz destul de rar", întrucât stadiul lucrărilor este de 85%, dar i s-au decontat doar 50% din costuri, până în momentul de faţă.

22 sep, 2019 | Agerpres

"Constructorul este un caz destul de rar, stadiul lucrărilor este de 85%, iar decontarea este de 50%, ceea ce arată că sunt firme de construcţii puternice în Banat, pentru că nu ni s-au cerut bani (în avans, n.r.). Ministerul dă pentru acest pod 11 milioane de lei, prin PNDL, iar 2 milioane de lei sunt de la bugetul local", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

Primarul Nicolae Robu a explicat că, deşi termenul de finalizare a obiectivului este primăvara anului 2020, Podul Dragalina va fi dat în circulaţie până la sfârşitul lunii septembrie, fiind vital pentru fluidizarea circulaţiei urbane. El a comentat că podul putea fi dat în folosinţă mai repede, dar "au fost neconcordanţe între ceea ce era trecut în scripte şi ceea ce s-a găsit pe teren, iar proiectul a trebuit reajustat". "Podul Dragalina se va da în circulaţie până la sfârşitul lunii septembrie, dar vor mai rămâne de făcut unele finisaje, întrucât ne interesează foarte mult şi aspectul obiectivului, nu doar să fie funcţional", a mai spus Robu.

În altă ordine de idei, vicepremierul a menţionat că va discuta duminică seara cu primarul Nicolae Robu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, despre alte două obiective foarte importante pentru Timişoara, stadionul şi Sala Polivalentă.

"Cu stadionul suntem în stadiul în care la începutul lunii octombrie se deschid ofertele pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate. (...) Va urma probabil aprobarea indicatorilor tehnico-economici, hotărârea de guvern, iar ulterior Consiliul Judeţean va putea să-şi lanseze licitaţia pentru demolarea vechiului stadion Dan Păltinişanu. Cu sala polivalentă, în iulie şi august am primit două seturi de hotărâri de consiliu local şi judeţean. Va urma acum o discuţie despre locaţiile de la Giroc şi de la Timişoara. Vom fi extrem de constructivi pe acest subiect şi în maximum 30 de zile vom anunţa decizia", a detaliat ministrul Daniel Suciu.

Consiliului Judeţean Timiş a depus documentaţia pentru realizarea unui nou stadion în Timişoara, cu o capacitate de 30.000 de locuri şi a intrat în faza de licitaţie, Compania Naţională de Investiţii (CNI) alocând 700.000 de lei pentru această etapă. Arena va avea 30.000 de locuri şi va fi construită prin CNI pe locul actualului Stadion "Dan Păltinişanu", ridicat în anii '60, dar care nu mai conferă siguranţă publicului. Complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4, astfel că se vor putea juca meciuri de campionat naţional, de Champions League, de campionat european şi de campionat mondial.

De mai mulţi ani, primarul Nicolae Robu susţine că a identificat terenul pentru construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri în Timişoara, în timp ce preşedintele CJ Timiş doreşte să o ridice în comuna Giroc.

"Timişoara merită o sală polivalentă şi o va avea", declara, în luna mai, la Timişoara, ministrul Daniel Suciu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO