Podul făcut de Umbrărescu peste Olt, lângă Slatina, prinde contur. Va avea 1,7 kilometri și ar putea fi terminat anul acesta VIDEO

Podul peste Olt de pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești prinde contur, potrivit imaginilor publicate în weekend de pasionații de infrastructură. Ei estimează că în curând vor fi montate grinzile aferente podului lung de aproape 1,7 kilometri.
Anemona Andone - Dum, 28 mart. 2021, 21:44
Podul făcut de Umbrărescu peste Olt, lângă Slatina, prinde contur. Va avea 1,7 kilometri și ar putea fi terminat anul acesta VIDEO

Podul peste Olt este construit la kilometrul 44,51 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca „Autostrada Ford”. La finalul lucrărilor, acesta va avea o lungime de 1,69 kilometri, potrivit datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acest pod este cel mai mare dintre cele 15 poduri și pasaje care se construiesc pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, care ar putea fi finalizat până la finele anului. Podul peste Olt ar urma să preia mare parte din traficul generat de tranzitarea oraşului Slatina.

pod olt umbrarescu

Amintim că tronsonul 2 a fost împărțit în două loturi la licitații. Ambele loturi ale tronsonului 2 au fost câștigate de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL.

Lotul 1 (18,5 km) – Varianta de ocolire BALȘ – se întinde intre km 17+700 – Km 36+200. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt.

Lotul 2 (21,35 km) – Varianta de ocolire SLATINA – se întinde intre km 36+200– km 57+550. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale următoarelor localități: Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Valoarea contractului pnetru lotul 1 este de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a 141 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,6 milioane euro fără TVA.

Valoarea contractului pentru lotul 2 este de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a 168 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.

„Autostrada Ford” primește cei mai mulți bani în 2021, după Autostrada Transilvania

Drumul Expres Craiova – Pitești se află pe locul doi în clasamentul proiectelor rutiere care primesc cei mai mulți bani în 2021. Pentru acest proiect se alocă suma de 763,48 milioane de lei, în creștere cu 15% față de nivelul cheltuit anul trecut.

Lungimea totală a Drumului Expres Craiova – Pitești este de 121 km iar sursa de finanțare a lucrărilor este din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

VIDEO: Lucrări pod peste Olt & Milcov – Drumul Expres 12 | Craiova – Pitești (UMB) – 27 martie 2021 (sursa: don drone)

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...