1EUR = 4.8068 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Podul Grant: s-a semnat contractul pentru traversele liniei tramvaiului 41. Sensul Turda – Crângaşi, redeschis peste două luni – surse

Săptămâna trecută s-a semnat contractul pentru achiziţia traverselor de tramvai ce vor fi montate pe Podul Grant. Circulaţia pe sensul Turda – Crângaşi al podului ar putea fi redeschisă în două luni, estimează surse ECONOMICA.NET apropiate proiectului.

01 sep, 2019 | | ECONOMICA.net

Circulaţia tramvaiului 41 a fost reluată sâmbătă, după ce până acum au fost finalizate doar lucrările de la Pasajul Ciurel necesare operării liniei.

Celelalte două şantiere, Podul Grant şi Metroul de Drumul Taberei, nu au reuşit să treacă "testul tramvaiului 41" la timp.

În consecinţă, pe Podul Grant tramvaiele liniei 41 circulă pe un singur fir (foto jos), iar la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei circulă normal, până va fi gata devierea.

Sosesc traversele de tramvai pe Grant

După anularea licitaţiei iniţiale pentru traverse, de 1,53 milioane de lei, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti (CMSPPB) a relansat procedura, dar la o valoare de 2,91 milioane de lei. De data aceasta a primit două oferte, dintre care a ales-o pe cea a Metabet CF, firmă din Piteşti care a mai produs traverse şi pentru metrou.

Sursele noastre estimează că producătorul de la Piteşti va livra primele traverse în două săptămâni, dar că lucrările necesare redeschiderii circulaţiei pe sensul Turda – Crângaşi vor mai dura circa două luni.

CMSPPB a mai lansat şi alte licitaţii pentru lucrările de la Podul Grant, precum cea pentru achiziţia de şine de tramvai, pe care a atribuit-o încă de la începutul lunii iulie.

Ulterior, pentru executarea lucrărilor va trebui închis şi celălalt sens de circulaţie de pe Podul Grant, respectiv Crângaşi – Turda.

Lucrările de la Podul Grant reprezintă prima lucrare majoră a CMSPPB. Pasionaţii de infrastructură au surprins în imagini stadiul lucrărilor de pe Podul Grant. "După o perioadă de amorţeală din cauza lipsei materialelor, se vede mişcare serioasă pe pod. Urmează să înceapă şi lucrările la linia de tramvai, contractul pentru traverse fiind semnat", spune Marian Andrei, membru al Asociaţiei Metrou Uşor.

Starea Podului Grant din București, inaugurat încă din 1910, a fost considerată nesatisfăcătoare la expertiza realizată în 2016, potrivit primarului general Gabriela Firea.

Lucrările de reabilitare şi consolidare au fost aprobate în Consiliul General în toamna anului trecut şi sunt estimate la 52 de milioane de lei.

FOTO: Podul Grant, 29 august 2019 (sursa: Marian Andrei, membru Metrou Uşor)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO