1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Pogonaru (AOAR): Criza din Grecia seamănă a şantaj. E un joc de poker

O ieşire a Greciei din zona euro ar fi dramatică, dar se caută deja soluţii de tranziţie. Când totul începe să semene a şantaj sau a joc de poker, apare o reacţie de apărare, construcţia unei soluţii, care să nu fie dezastruoasă pentru întreaga Europă. Declaraţiile au fost făcute la RFI de preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.

23 mai, 2012 | Economica

În opinia lui Florin Pogonaru, o ieşire a Greciei din zona euro ar fi dramatică, dar europenii caută deja soluţii prin care să se pună la adăpost. "Uitaţi la evoluţia noastră emoţională apropo de Grecia. Într-un fel suntem exasperaţi să auzim de atâtea ori de problema grecească, într-un fel am cam consumat toate emoţiile referitoare la Grecia. Sigur, există nişte probleme foarte grave care s-ar întâmpla legate de ieşirea Greciei (din zona euro), în primul rând, panica populaţiei, retragerea banilor din bănci şi fără discuţie că ar fi dramatic. Dar şi aici încep să se gândească soluţii de tranziţie. Toată lumea gândeşte de exemplu care va fi soluţia salariilor funcţionarilor publici în luna iunie în Grecia. Se va proceda la emiterea unor hârtii de valoare, cum s-a făcut de-a lungul istoriei în alte state în aceeaşi situaţie, prin care statul să plătească salariile în luna iunie? Dacă se va face acest pas, înseamnă că deja este primul pas spre ieşirea Greciei din zona euro, pentru că aceste hârtii de valoare emise de statul grec în plata salariilor funcţionarilor proprii vor deveni viitoarele drahme", explică preşedintele AOAR.

Florin Pogonaru precizează că europenii caută "soluţii de tranziţie spre ieşirea Greciei din zona euro".

"Tot mai mult se încearcă, se gândesc, se pipăie soluţii de tranziţie spre ieşirea Greciei din zona euro. Până la urmă, când dinspre Grecia îţi vine un semnal foarte puternic că ceea ce se întâmplă în Grecia nu este o problemă grecească, e o problemă europeană şi că europenii s-o rezolve, că nu e problema grecilor şi când totul începe să semene a şantaj sau a joc de poker, sigur că există şi pe partea cealaltă dacă nu o reacţie de apărare, construcţia unei soluţii, care să nu fie dezastruoasă pentru întreaga Europă şi care mai ales să nu afecteze prin contagiune ţările din jur", declară Florin Pogonaru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO