1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Pogonaru, Iaciu şi Ciurezu, în lupta pentru controlul SIF Oltenia. Sunt 13 candidaţi pentru CA

Azi este ultima zi în care se mai pot cumpăra acţiuni ale SIF Oltenia (SIF5), pentru a avea dreptul de a participa la alegerea noilor conducători ai acesteia. Pe lista candidaţilor pentru consiliul de administraţie se numără reprezentanţii probabili ai unor investitori cunoscuţi la bursă, precum Florin Pogonaru, Ghoerghe Iaciu, sau Cătălin Chelu. Un alt nume sonor al pieţei, Dumitru Tudor, candidează el însuşi.

19 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Acţionarii societăţii vor alege pe cei 7 administratori care vor decide, în  următorii patru ani, soarta activelor SIF5, de aproape 1,5 miliarde de lei.

Cei şapte administratori actuali îşi doresc prelungirea mandatelor: preşedintele Tudor Ciurezu, vicepreşedintele avocat  Anina Radu, economiştii Gheorghe Blidaru, Lucian Buşe şi Petre Ghibu şi cunoscutul investitor la bursă Dumitru Tudor.

Pentru a-şi spori şansele, „echipa Ciurezu“ mai include pe lista de candidaţi şi pe Elena Caliţoiu, director de plasamente în cadrul SIF Oltenia.

Pe listă mai sunt:
* o acţionară despre care se spune că l-ar fi reprezentat, până acum cel puţin, pe controversatul investitor Cătălin Chelu,  Margareta Racoviţă,

* Doru-Dorel Pătraşcu, directorul regional la Banca Transilvania. Banca Transilvania se află de mult într-o ofensivă continuă pe frontul SIF-urilor.

* Ana-Barbara Bobîrcă, propusă de fondul Business Capital for Romania Fund (acţionar alături de SIF Oltenia la Argus Contanţa, mult disputată între SIF5 şi Chelu),

* Daniela Toader , director financiar la firma de private equity Axxess Capital, propusă de Prodplast (firma omului de afaceri Florin Pogonaru),

* Gabriel Vasile, susţinut de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care controlează SIF Muntenia, împreună cu mai multe fonduri de investiţii şi brokeri,  şi

* Cristian Buşu, în prezent membru în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, care este susţinut de Templeton.

Adunarea generală a acţionarilor de la SIF Oltenia va avea loc pe data de 19 aprilie, iar pentru a participa, investitorii trebuie să cumpere acţiuni SIF5 cel târziu astăzi.

Data de referinţă stabilită în convocator este de 22 martie, dar pentru ca un acţionar să fie în registrul companiei atunci, trebuie să cumpere cu trei zile mai devreme acţiuni, pentru a lăsa timp de derulare operaţiunilor post tranzacţionare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO