Pogonaru vrea să investească 5 milioane de euro la Bursă, prin Prodplast

Prodplast Bucureşti ar putea deveni un vehicul de investiţii  prin care acţionarii săi să participe indirect la ofertele publice de acţiuni ale companiilor energetice ale statului,  dacă, în 27 aprilie vor aproba propunera de a investi pe piaţa de capital până la 5 milioane de euro. De asemenea, Prodplast ar putea contribui cu capital şi la investiţii de tip private equity (în companii nelistate la Bursă)
Adrian N. Ionescu - mar, 10 apr. 2012, 08:17
Pogonaru vrea să investească 5 milioane de euro la Bursă, prin Prodplast

Prodplast are deja un portofoliu speculativ de aproape 9 milioane de lei, cele mai mari plasamente fiind cele în toate cele cinci societăţi de investuiţii financiare (SIF), dar şi în Transgaz, Electromagnetica Bucureşti şi în Prodplast Imobiliare.

Modificarea ordinii de zi a adunării generale din 27 aprilie a fost făcută la solicitarea companiei NORD Bucureşti, un vehicul de investiţii controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru. Nord S.A. este cel mai mare acţionar al Prodplast, cu 27,6% din acţiuni, urmată de SIF Oltenia cu 23,6% şi Floreasca Developement cu 11%.

O altă companie controlată de Florin Pogonaru, ECDL România, are 6,8% din Prodplast, potrivit ultimelor date ale Bursei de Valori Bucureşti. Florin Pogonaru controlează indirect peste 51% din acţiunile Prodplast. El este şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Nord SA cere ca directoratul Prodplast să poată decide „subscrierea de acţiuni în operaţiuni de tip IPO (oferte publice de acţiuni ale unor companii în scopul listării la bursă, n.r.) şi în majorări ale capitalului social al societăţilor listate“ la bursă.

De asemeni, Nord SA mai doreşte „investirea în titluri cu lichiditate ridicată şi participarea la capitalizarea unor fonduri de investiţii de private equity“, se spune în raportul trimis de Prodplast la Bursă. Investiţiile de tip private equity vizează de obicei companii nelistate, dar care au perspective de dezvoltare accelerată astfel încât plasamentul să fie recuperat de câteva ori în câţi va ani.

Afacerile producătoarei de mase plastice au crescut anul trecut cu 11%, până la 53,8 milioane lei, iar profitul aproape s-a dublat, până la 2,9 milioane de lei.

Prodplast s-a divizat acum trei ani în două firme, dintre care una, Prodplast Imobiliare (PPLI), listată la Bursa din Sibiu, deţine terenuri şi clădiri în Bucureşti evaluate la oeste 200 de milioane de lei la acel moment. Prodplast va începe la 1 mai relocarea iar vechile hale de producţie situate lângă piaţa Obor vor fi demolate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul de la Madrid va acorda subvenții tinerilor care locuiesc cu părinții ca să se poată muta
Guvernul de la Madrid va acorda subvenții tinerilor care locuiesc cu părinții ca să se poată muta
Guvernul spaniol va plăti o subvenţie de 250 de euro pe lună tinerilor cu venituri mici, pentru a-i ajuta să se mute ...
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti scoate la concurs 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti scoate la concurs 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi
Un număr de 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi de unităţi de învăţământ din Capitală vor fi scoase ...
BCR extinde beneficiile disponibile în George prin Venit Protect, o asigurare 100% online oferită împreună cu BCR Asigurări de Viață VIG
BCR extinde beneficiile disponibile în George prin Venit Protect, o asigurare 100% online oferită împreună cu BCR Asigurări ...
Banca Comercială Română a anunțat prin intermediul unui comunicat că își continuă politica de extindere a ecosistemul ...