Policolor începe construcţia unei noi fabrici în Bucureşti

Producătorul de vopsele Policolor va demara lucrările de construcţie pentru o nouă fabrică de vopsele, care o va înlocui pe cea din bd Theodor Pallady. Noua unitate de producţie este situată pe bd Timişoara,  pe platforma industrială deținută anterior de producătorul Chimester. 
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 09:33
Policolor începe construcţia unei noi fabrici în Bucureşti

La aproximativ un an şi jumătate de când a anunţat că îşi va reloca fabrica de vopsele de pe bd Theodor Pallady din Bucureşti, producătorul de vopsele Policolor a depus Planul Urbanistic de Detaliu pentru o nouă unitate de lacuri și vopsele pe care urmează să o construiască pe platforma Chimester, din Bd. Timișoara, nr. 98. Achiziția terenului, cu o suprafață de 2,5 hectare, a fost finalizată la începutul acestui an, potrivit unui comunicat al companiei. Până acum , grupul Policolor Orgachim a utilizat capacitățile de producție ale Chimester pentru a obține rășini necesare pentru fabricarea de lacuri și vopsele în anii 2012-2013, perioadă în care propria fabrică din Ruse a fost supusă unui proces de retehnologizare în valoare de 3,6 milioane euro. „Decizia de achiziționare a acestei platforme a avut loc după reluarea producției de rășini la fabrica din Bulgaria. În urma relocării din platforma din Bd. Pallady instalăm capacitățile de producție pe un teren mult mai bine proporționat pentru necesitățile companiei”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor – Orgachim.

Investiţii de 6,4 milioane de euro

Eliberarea platformei Chimester, configurarea și construcția de spații de producție pentru fabrica Policolor vor avea loc în următorii doi ani, producția efectivă urmând să demareze din 2017. Costul acestui nou sit de producție, care include achiziția terenului și estimatul necesar pentru construcție și utilare, se ridică la 6,4 milioane euro.

Au luat 18 milioane de euro pentru terenul din Pallady

Potrivit companiei, sursele de finanțare pentru noua unitate de producţie provin din fonduri proprii ale companii și fonduri obținute în urma vânzării terenului cu o suprafață de 13,9 hectare, deținut în platforma istorică din Bd. Theodor Pallady. Tranzacția a fost pusă la punct în a doua parte a anului trecut iar prețul de vânzare a fost de circa 18 milioane euro, care vor fi încasați într-un interval de trei ani. Cumpărătorul terenului este un dezvoltator imobiliar controlat de oamenii de afaceri Daniel Drăgulin şi Robertino Georgescu, care are în construcţie 380 de apartamente lângă Policolor.

Cum va arăta noua fabrică

În noua fabrică vor funcționa o linie de producție de lacuri și vopsele specifice pentru industria de autorefinish, cu o capacitate de 4.000 de tone/an, și o linie pentru fabricarea de vopsele pe bază de apă, cu o capacitate de 5.000 tone/an/schimb de producție. Producția acestei linii de vopsele pe bază de apă este dedicată operațiunilor comerciale ale Grupului pe piața din România.

Grupul Policolor – Orgachim țintește pentru anul în curs afaceri consolidate de 65,5 milioane euro, în creștere cu 24% față de rezultatul de 52,8 milioane euro înregistrat în 2014. Rezultatele anului trecut au fost afectate partial de volumul redus al vânzărilor de rășini, fabrica din Ruse începând să funcționeze din luna mai 2014, și de scăderea cotațiilor produselor petroliere la nivel internațional.

La finalul primului trimestru Grupul înregistrează creșteri de peste două cifre în ambele piețe pentru volumele de vopsele pentru autorefinish, rășini și produse chimice și vopsele decorative, în linie cu estimările proiectate pentru anul 2015.„Luăm în considerare faptul că cererea din partea consumatorilor de produse pentru renovare se menține la un nivel stabil iar sectorul rezidențial ar putea înregistra în a doua parte a anului un reviriment. Prin urmare vom avea o activitate susținută în piața noastră în lunile de vară și venim deja de acum în întâmpinarea nevoilor consumatorilor prin noi produse și promoții”, a declarat Marius Văcăroiu.

Ca parte a strategiei de business, compania a  trecut la distribuția directă în anumite zone ale țării. Mai mult, Policolor și-a extins prezența prin inaugurarea de showroom-uri proprii în Brașov, Cluj și Oradea, care au în ofertă atât produse decorative cât și pentru autorefinish. În acest an strategia de extindere va continua prin inaugurarea de noi unități în Sibiu, Arad sau Vâlcea. Investiția medie pentru un nou punct de prezentare și desfacere a produselor se ridică la 30.000 euro/magazin, incluzând și stocul inițial.

Investiţii de 1,3 milioane de euro pentru noi produse

Pentru programul investițional derulat în 2014 Policolor a alocat 1,3 milioane euro, fondurile fiind direcționate în principal către Departamentul de Cercetare pentru devoltarea de noi produse pentru diviziile Policolor Automotive și Policolor Industry.„În 2015 planul de investiții doar pentru noi produse ar putea ajunge din nou la un total de 1,3 milioane euro. Aceste fonduri sunt separate de investiția de peste 6 milioane de euro pentru viitoarea fabrică”, a menționat Marius Văcăroiu.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Grupul Policolor-Orgachim ţinteşte, pentru anul în curs, afaceri consolidate de 65,5 milioane euro, în creştere cu 24% faţă de rezultatul de 52,8 milioane euro înregistrat în 2014.

Rezultatele anului trecut au fost afectate parţial de volumul redus al vânzărilor de răşini, fabrica din Ruse începând să funcţioneze din luna mai 2014, şi de scăderea cotaţiilor produselor petroliere la nivel internaţional.

La finalul primului trimestru din acest an, Grupul a raportat creşteri de peste două cifre în ambele pieţe pentru volumele de vopsele pentru auto-refinish, răşini şi produse chimice şi vopsele decorative, în linie cu estimările proiectate pentru anul 2015.

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu tradiţie in România, aniversează anul acesta 50 de ani de activitate. Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie, respectiv Policolor România şi Orgachim Bulgaria, şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona sud-est europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la una dintre stațiile de încărcare din......
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...