Poliția de frontieră poate folosi deja 12 dintre cele 50 de mașini Ford Ranger Raptor comandate

Primul lot, format din 12 mașini de patrulare 4x4 pentru teren dificil Ford Ranger Raptor, a intrat în dotarea dotarea Poliţiei de Frontieră Române.
Ion Dobreanu - mie, 24 aug. 2022, 14:54
Poliția de frontieră poate folosi deja 12 dintre cele 50 de mașini Ford Ranger Raptor comandate

Potrivit IGPF, autospecialele Ford Ranger, în versiunea de performanță Raptor, sunt achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

„Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre”, notează IGPF.

Poliţia de frontieră a încheiat un contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanţat prin Fondul de Securitate Internă, pentru 50 de autospeciale Ford Ranger Double Cab Raptor. Următoarele 38 de autovehicule urmează să fie recepţionate până la sfârşitul acestui an.

Autovehiculele vor ajuta la efectuarea unui control „mai eficient” al fenomenului infracţional transfrontalier, respectiv combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu produse accizabile, menţionează IGPF.

„România se află în plin proces de aderare la Spaţiul Schengen. Fiecare mişcare, acţiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând ţară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară şi de securitate la care am răspuns imediat şi am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate şi a generat o serie de oportunităţi privind aderarea României la Spaţiul Schengen. Sunteţi parte în acest efort comun şi aveţi obligaţia să consolidaţi capacitatea instituţională a Poliţiei de Frontieră de a se moderniza şi de a face faţă provocărilor vremurilor pe care le traversăm”, a declarat cu această ocazie ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiţii off-road, având întreaga suspensie reproiectată, respectiv amortizoare cu capacităţi crescute de preluare, troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5.000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Autospecialele vor fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar în zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă, printre care admisia de aer a motorului supraînălţată (de tip „snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone cu acumulări de apă cu o adâncime de 80 cm.

Ford Ranger Raptor, unul dintre cele mai performante vehicule pick-up din lume are motor diesel de 1.996 cmc, 213 CP, 500 Nm, tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală, decuplabilă cu sistem electronic de control, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat să îl cenzureze
Liderul Wagner ameninţă oficiali ai Kremlinului cu o reacţie populară, acuzându-i că ar fi cerut presei ruse de stat ...
Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre......
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru producătorul de stat
Romgaz vinde aproape 90% din producția de gaze a acestui an la preț reglementat. Ar putea fi, în final, un avantaj pentru ...
La nivelul întregului an 2023, 88% din producția de gaze a Romgaz, cel mai mare producător din România, controlat de ...
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Angajări pe salarii de la 1.000 de euro în hoteluri din Grecia şi Cipru
Hotelierii din Grecia şi Cipru angajează în această perioadă 80 de români în sezonul estival, pe salarii care încep ...
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Sindicatele din învăţâmânt anunţă că greva continuă pentru că guvernul nu a rezolvat cerinţa esenţială
Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu o ...