Poliţia din Italia a pus sechestru pe un castel din secolul XV într-o anchetă de evaziune fiscală

Poliţia din Italia a pus sechestru pe active de 65 de milioane de euro, inclusiv un castel din secolul XV, aparţinând familiei Marzotto şi unor asociaţi de afaceri ai acesteia, într-o anchetă de evaziune fiscală legată de vânzarea în 2007 a brandului de lux Valentino, potrivit Financial Times.
Economica.net - mar, 06 nov. 2012, 08:10
Poliţia din Italia a pus sechestru pe un castel din secolul XV într-o anchetă de evaziune fiscală

Activele aparţin unui număr de 13 persoane care „au legătură cu una dintre cele mai importante familii de industriaşi din Italia, activă în industria textilelor şi modei”, a anunţat poliţia financiară, fără să dea detalii despre anchetă.

Surse apropiate situaţiei au confirmat că familia Marzotto este investigată în legătură cu vânzarea, printr-o tranzacţie de 2,6 miliarde de euro, a companiei Valentino şi subsidiarei germane Hugo Boss către Permira, companie de investiţii din Marea Britanie.

Activele includ apartamente în Milano şi Roma, o vilă cu 25 de camere în staţiunea Cortina d’Ampezzo, din Munţii Alpi, precum şi terenuri. Poiţia a pus sechestru pe bunuri pentru a acoperi o posibilă evaziune fiscală de 65 de milioane de euro a celor 13 persoane.

Membri ai familiei Marzotto nu au putut fi contactaţi pentru comentarii, dar avocaţii acestora au catalogat acuzaţiile drept complet nefondate.

Familia de industriaşi italieni a folosit o companie de tip holding din Luxembourg pentru a evita plata de taxe către autorităţile din Italia pentru vânzarea Valentino.

Potrivit poliţiei financiare, taxele ar fi trebuit plătite oricum, întrucât compania care a vândut Valentino funcţiona dintr-un sediu din Italia, chiar dacă era înregistrată în Luxembourg.

Evaziunea fiscală este o problemă majoră în Italia. Potrivit unor estimări, circa o treime din economie nu este taxată de autorităţi.

Castelul vizat de autorităţi, Villa Trissino Marzotto, se află în apropierea oraşului Vicenza şi aparţine familiei Marzotto de 60 de ani. Clădirea a fost extinsă în secolul XVIII, iar în prezent are peste 50 de camere.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...