Poliţiştii au dat, vineri, amenzi de peste 2,4 milioane de lei şi au reţinut 440 de permise de conducere

Poliţiştii care acţionează pentru menţinerea siguranţei publice pe durata minivacanţei de 1 Mai au efectuat, vineri, peste 550 de acţiuni şi controale şi au aplicat peste 7.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.400.000 de lei, majoritatea pentru încălcări ale regimului rutier.
Economica.net - sâm, 29 apr. 2017, 10:54
Poliţiştii au dat, vineri, amenzi de peste 2,4 milioane de lei şi au reţinut 440 de permise de conducere

Conform unui comunicat de presă al IGPR, cei aproape 10.000 de poliţişti care acţionează suplimentar faţă de dispozitivul zilnic au intervenit la peste 2.700 de solicitări venite din partea cetăţenilor.

În urma activităţilor de investigaţii au fost surprinse în flagrant delict 119 de persoane, au fost depistate 15 persoane urmărite în temeiul legii şi au fost depistate alte 51 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, informează Agerpres. 

De asemenea, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 7.042 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.400.000 de lei. Din totalul acestora 959 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 196 la Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 304 au vizat încălcări ale altor acte normative.

Majoritatea sancţiunilor, 5.583, au vizat încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 17 pentru consum de alcool la volan, 1.860 pentru conducere cu viteză excesivă şi 3.706 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost retrase 143 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 440 de permise de conducere, dintre care 20 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 108 pentru viteză excesivă şi 312 pentru alte abateri la regimul rutier.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...