Pollenity, companie din Bulgaria care digitalizează industria apicolă, intră pe piața din România

Pollenity, o companie din Bulgaria care proiectează, dezvoltă și implementează tehnologii, metodologii și practici de afaceri inovatoare pentru a proteja albinele de miere, intră pe piața românească. Compania, lansată în 2015, are deja un model de afaceri dovedit, lucrează cu clienți din peste 15 țări.
Lidia Neagu - mar, 04 apr. 2023, 10:44
Pollenity, companie din Bulgaria care digitalizează industria apicolă, intră pe piața din România

“Ne bucurăm să anunțăm extinderea pe piața dinamică a României. Având în vedere valorile noastre culturale și filozofice comune, dar și obstacolele socio-economice pe care le împărtășim, credem că vom putea stabili un nou standard în antreprenoriat și tehnologie, contribuind la atingerea obiectivelor UE la nivel de sustenabilitate, în timp ce creăm un model ce poate fi scalat la nivel mondial”, a spus Sergey Petrov, CEO Pollenity.

Albinele de miere joacă un rol crucial în polenizarea multor alimente care formează o parte semnificativă a dietei noastre. Se estimează că 75% din culturile alimentare globale depind, cel puțin parțial, de polenizatori, inclusiv de albinele de miere (conform FAO). În plus, contribuția polenizatorilor la producția globală a culturilor a fost estimată să valoreze între 235 și 577 de miliarde de dolari pe an.

Impactul pe care albinele de miere îl au asupra ecosistemului și sănătății noastre este critic. Pollenity permite atât utilizatorilor individuali, cât și corporațiilor să se implice, prin mai multe tipuri de proiecte desfășurate:

  • Conceptul “Adoptă un stup”, construit pe transparență și trasabilitate
  • Gestionarea de la distanță a stupului folosind tehnologia proprie IoT
  • Cercetare și Dezvoltare împreună cu universități europene de top
  • Platformă ESG pentru companiile pentru care sustenabilitatea este un obiectiv important

Pollenity a fost lansat în 2015 în Bulgaria de către Sergey Petrov și de atunci, a ridicat runde de finanțare de tip pre-seed și seed, lucrează cu peste 200 de clienți corporate, susține peste 50 de apicultori, iar peste 4000 de stupi au fost adoptați. Compania a câștigat premiul „Cel mai bun startup IoT” la CESA Awards, iar abordarea sa unică a fost recunoscută la nivel internațional.

Compania derulează programul “Adoptă un Stup”, care permite utilizatorilor individuali și companiilor să se implice și să susțină în mod direct un apicultor și stupii lor, care au peste 60.000 de albine fiecare.

În România, Pollenity lucrează deja cu 6 apicultori din Moara Vlăsiei, Răcari, Hoghilag, satul Romanu, Dănești, Caraș Severin, iar portofoliul de apicultori și produse provenind de la albine urmează să crească în următoarele săptămâni.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...