1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Polonia a strâns 913 milioane de dolari din vânzarea unei participaţii la banca PKO

Guvernul polonez a anunţat miercuri că a vândut un pachet de 95 milioane acţiuni PKO Bank (7,6% din acţiunile celei mai mari bănci poloneze), pentru suma de 3,1 miliarde zloţi (913 milioane de dolari), iar ofertele primite au fost de trei ori mai mari faţă de numărul acţiunilor oferite, transmite Reuters.

19 iul, 2012 | Agerpres

Trezoreria poloneză a confirmat că a fixat un preţ de 32,5 zloţi pe acţiune, încheind una din cele mai mari tranzacţii derulate în Polonia prin procedura de book-building accelerat.

Potrivit surselor citate de Reuters, oferta a fost acoperită numai de investitori străini în doar trei ore de la anunţare, iar la final proporţia dintre acţiunile primite de investitori şi cele pentru care au licitat a fost de 65% ca urmare a cererii excesive.

Banii rezultaţi în urma acestei operaţiuni vor merge la bugetul de stat într-o perioadă în care creşterea economică încetineşte. În plus, succesul operaţiunii este o dovadă a atractivităţii băncilor poloneze, care au evitat să investească în instrumentele financiare riscante.

Odată cu vânzarea de acţiuni PKO, Trezoreria poloneză a strâns în acest an şapte miliarde de zloţi, aproximativ 70% din obiectivul pe care şi l-a fixat pentru întregul an.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO