1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Polonia: Mii de persoane au protestat la Varşovia faţă de creşterea vârstei de pensionare

Câteva mii de persoane au protestat miercuri seară la Varşovia, la apelul opoziţiei conservatoare şi al sindicatului Solidaritatea, faţă de un proiect guvernamental care intenţionează să ridice vârsta de pensionare la 67 de ani, relatează AFP.

15 mar, 2012 | Mediafax

Mulţimea în frunte cu Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), a parcurs una dintre principalele artere ale capitalei poloneze până la sediul premierului Donald Tusk.

Manifestanţii fluturau steaguri poloneze albe şi roşii şi pancarte cu mesajul "NU 67!" sau care cereau polonezilor "Nu vă mai încredeţi în Donald Tusk".

Participanţii au scandat sloganuri împotriva guvernului liberal al lui Donald Tusk.

"Este nevoie de o putere care nu depinde de cei bogaţi, o putere cinstită, patriotică", a declarat în faţa manifestanţilor Jaroslaw Kaczynski.

Acum o lună, şeful guvernului a anunţat începerea consultărilor publice asupra unui proiect de reformă ce prevede ca vârsta de pensionare, stabilită actual la 60 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi. să fie ridicată progresiv începând cu 2013 pentru a atinge 67 de ani în 2020 pentru bărbaţi, respectiv în 2040 pentru femei.

Conform lui Tusk, acest proiect de reformă este un răspuns la tendinţa de scădere şi de îmbătrânire a populaţiei şi la riscul unei "lipse dramatice a forţei de muncă în Polonia în anii 2040".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO