Polonia speră să remedieze până marţi scurgerile din conducta de petrol Drujba

Operatorul polonez de conducte PERN a declarat că a oprit pomparea printr-o secţiune a conductei Drujba, care leagă Rusia de Europa, după ce sâmbătă a detectat scurgeri în centrul Poloniei, dar se aşteaptă ca marţi fluxul să fie reluat, informează duminică Reuters.
AGERPRES - lun, 07 aug. 2023, 06:53
Polonia speră să remedieze până marţi scurgerile din conducta de petrol Drujba

PERN a spus că nu există niciun indiciu că o terţă parte ar fi cauzat scurgerea, după o serie de atacuri asupra conductelor ce transportă petrol şi gaze ruseşti după invadarea Ucrainei de către Moscova.

„Serviciile PERN au ajuns la secţiunea avariată a uneia dintre liniile secţiunii de vest a conductei Drujba din comuna Chodecz”, a declarat PERN duminică.”Este principala linie care transportă către vest ţiţeiul din livrările pe cale maritimă. Lucrările de reparaţie la conducta de petrol sunt în curs de desfăşurare. Timpul estimat pentru reluarea pompării este marţi dimineaţa”.

PERN nu a spus care ar fi impactul asupra aprovizionării Germaniei, dar un purtător de cuvânt al Ministerului federal al Economiei de la Berlin a declarat:”Suntem în contact cu operatorii rafinăriilor est-germane. Securitatea aprovizionării continuă să fie pe deplin garantată”.

Pompierii şi serviciile de urgenţă PERN s-au aflat la faţa locului, dar nu s-a raportat niciun incendiu.

„Porţiunea conductei care a fost afectată de scurgere a fost izolată de restul, aşa că amploarea scurgerii nu este uriaşă, vorbim despre o zonă dreptunghiulară care măsoară 30 pe 210
metri” a declarat Grzegorz Jankowski de la Serviciile Statale de Pompieri din Wloclawek pentru postul privat TVN24.

PERN a mai informat că a doua conductă funcţionează normal şi nu există nicio ameninţare pentru sănătatea locuitorilor din zonă. A precizat că furnizarea către rafinăriile poloneze nu a fost afectată şi că este în contact cu partenerii germani care primesc petrol prin conductă.

Germania a încetat să mai cumpere petrol rusesc în ianuarie, dar presa germană a informat că petrolul kazah era importat prin conductă.

Conducta de petrol Drujba este una dintre cele mai mari din lume şi poate transporta două milioane de barili pe zi. Capacitatea totală a secţiunii de vest a ambelor linii care transportă petrol din centrul Poloniei spre Germania este de 27 de milioane de tone de ţiţei pe an.

Fluxurile prin conducta Drujba au scăzut brusc după invazia rusă în Ucraina, iar de atunci infrastructura conductei a fost lovită de mai multe ori în atacuri pe care Moscova le-a pus pe seama Ucrainei. Ucraina nu a recunoscut că ar fi comis astfel de atacuri.

Te-ar mai putea interesa și
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezența în 10 țări....
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta ...
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...