Polygon se află în declin, iar Bitcoin ETF câștigă tot mai multă atenție (P)

În ultimele zile, MATIC, jetonul nativ a blockchain-ului Polygon, trece printr-o perioadă incertă. Chiar dacă a înregistrat o creștere semnificativă la începutul săptămânii, MATIC se confruntă la momentul dat cu o scădere constantă a prețului. Însă, chiar și în aceste condiții analiștii prezic un potențial de creștere pe termen mediu și cu perspectiva de a reveni pe piață, odată ce anumite condiții vor fi îndeplinite.
Ion Dobreanu - joi, 21 dec. 2023, 09:16
Polygon se află în declin, iar Bitcoin ETF câștigă tot mai multă atenție  (P)

Provocările actuale ale pieței pentru Polygon (MATIC)

Prețul criptomonedei MATIC a scăzut în iunie 2022, atingând 0,32 dolari. În ultimele 5 zile, MATIC a avut o creștere de aproximativ 5%, atingând un vârf săptămânal de 0,94 dolari.

Prețul actual al MATIC a înregistrat o creștere de 5% față de săptămâna trecută, atingând 0,81 dolari. Cu toate acestea, creșterea valorii nu înseamnă și evoluția blockchain-ului, deoarece tehnologia dată încă se confruntă cu un mediu complex și nuanțat.

Deși acest avans recent este încurajator, este important să subliniem că maximul istoric al MATIC a fost de 2,92 dolari, semnalizând o scădere semnificativă de la acea valoare maximă.

Mai recent, MATIC a avut o creștere, dar de trei ori a eșuat să depășească trendul descendent. Pentru a inversa această tendință, presiunea vânzărilor trebuie să o depășească pe cea de cumpărare, după o creștere semnificativă a valorii.

Cumpără Bitcoin ETF

Rezistența persistentă, menținută timp de 720 de zile, indică faptul că, deși MATIC dă semne de redresare, încă se confruntă cu obstacole în eforturile sale de a reveni la nivelurile anterioare ale prețului.

Progresul blockchain-ului Polygon și regresul token-ului MATIC

În ciuda progreselor semnificative și a știrilor bune despre lanțul Polygon, MATIC este în scădere. Chiar dacă Polygon se bucură de succes în anumite sfere, acesta nu s-a evidențiat ca lider pe piață și acest impas afectează evoluția token-ului.

Lanțul Proof-of-Stake al Polygon realizează performanțe impresionante, procesând mai mult de 10 milioane de tranzacții pe zi. Această informație împărtășită de analistul și expertul în criptomonede Lark Davis pe platforma X, evidențiază un nivel ridicat de adoptare pentru Polygon.

În paralel, Polygon menține spiritul inovator prin dezvăluirea integrării sale cu Celestia, o rețea de date modulară. Acest pas promite să diminueze costurile de tranzacționare de 100 de ori și să simplifice implementarea lanțurilor de nivel 2 de mare viteză pe Ethereum, o dezvoltare anticipată pentru începutul anului 2024.

În același timp, Chainlink a făcut public faptul că fluxurile sale de prețuri sunt acum funcționale pe soluția de scalare fără cunoștințe (ZK), cunoscută sub numele de Polygon zkEVM. Chiar și cu aceste noutăți pozitive, valoarea MATIC a înregistrat o scădere de 2,1% în decursul a 24 de ore.

Cumpără Bitcoin ETF

Bitcoin ETF Token – o nouă alternativă inovatoare pentru investitori

Pe fondul descensiunii token-ului MATIC, Bitcoin ETF este un nou proiect din spațiul crypto care atrage atenția investitorilor pe zi ce trece. Acesta se prezintă ca o opțiune atractivă pentru cei care se confruntă cu provocările tehnice și reglementările asociate Bitcoin.

Token-ul se bazează pe anticiparea aprobării unui ETF Bitcoin, furnizând investitorilor o modalitate simplificată de a se expune la fluctuațiile prețurilor BTC. BTCETF introduce mecanisme deflaționiste inovatoare, eliminând 5% din oferta sa la fiecare etapă a procesului de aprobare a ETF-ului. În total, 25% din oferta sa inițială de 2,1 miliarde este destinată să fie eliminată.

În plus, față de speculația legată de ETF, BTCETF își propune să aducă o utilitate reală. Proiectul vrea să realizeze acest lucru prin asigurarea de lichiditate pe DEX-uri după perioada de vânzare și prin implementarea unei taxe de vânzare menite să ardă mai multe token-uri. În acest mod, se va încuraja un proces deflaționist continuu.

Această strategie tokenomică inovatoare a generat deja o finanțare de peste 4,7 milioane de dolari în timpul etapei de pre-vânzare, indicând un interes substanțial din partea investitorilor. Aceștia văd BTCETF-ul ca pe o alternativă potențial mai profitabilă pentru Bitcoin sau altă monedă actuală, în special în contextul aprobării iminente a unui ETF BTC în 2024.

Cumpără Bitcoin ETF

Te-ar mai putea interesa și
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane de lei, de la 320,1 milioane de lei în februarie, conform datelor......
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere de la 3,06% ...
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în ...