Ponta: Am semnat documentul lui Băsescu de la Bruxelles, de colaborare interinstituţională

Premierul Victor Ponta a declarat că documentul înmânat, săptămâna trecută, de preşedintele Traian Băsescu liderilor UE a fost semnat atât de şeful statului, dar şi de el, în calitate de prim-ministru, şi viza colaborarea instituţională Preşedinţie-Guvern, cu asigurări de respectare a Constituţiei.
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 20:52
Ponta: Am semnat documentul lui Băsescu de la Bruxelles, de colaborare interinstituţională

El a precizat că documentul a fost semnat miercuri seara, la întrevederea informală cu şeful statului, înaintea Consiliului European.

„Nu e de coabitare, că eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstituţională. Documentul a fost dat domnului Schulz si domnului Francois Hollande, pentru că sunt din familia mea politică. Nu e nimic din lcururile spectaculoase, cumm că nu o să-l mai suspendăm pe Băsescu sau să facem Parlamentul de 300 de oameni. Din punctul meu de vedere, când e de acord şi preşedintele, îl dăm şi publicităţii. Nu e absolut nimic, decât că o să respectăm statul de drept, că o să respectăm independenţa justiţiei şi lucruri absolut nomale”, a spus Ponta la RTV.

El a confirmat că documentul a fost semnat în prezenţa liderului PNL, Crin Antonescu, şi a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că a participat miercuri seară la o întâlnire informală cu şeful statului, Traian Băsescu, el precizând că subiectul de discuţie a privit modul în care se va proceda în continuare şi desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

„Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis”, a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că le-a dat liderilor europeni, printre care preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, preşedintele PE, Martin Schulz, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, un document „în interesul României”, fără a preciza însă ce conţine acesta.

Băsescu a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că în imaginile de la fotografia de familie a Consiliului European a fost văzut dându-i un document preşedintelui PE, Martin Schulz, el răspunzând că a fost dorinţa sa să se vadă acest lucru.

„Cum credeţi că eu mă duceam la fotografia de familie cu un document fără să vreau ca acest lucru să se vadă? Dacă vroiam să nu se vadă, i-l dădeam lui Martin Schulz în Consiliu”, a afirmat Băsescu, refuzând însă să precizeze ce conţine documentul.

Băsescu a menţionat doar că acelaşi document l-a transmis şi lui Barroso şi Hollande, dar şi altor lideri europeni, şi că era „în interesul României” ca acel document să ajungă la aceştia.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...