Ponta: Băsescu a vrut să meargă în ţări cu care avem relaţii economice strânse, ca Peru sau Chile

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că el nu a blocat şi nu va bloca acţiunile instituţionale ale preşedintelui Traian Băsescu, arătând, ironic, că şeful statului a vrut să meargă în Chile sau Peru, ţări cu care România are relaţii foarte strânse economic, şi a mers.
Economica.net - lun, 08 iul. 2013, 19:21
Ponta: Băsescu a vrut să meargă în ţări cu care avem relaţii economice strânse, ca Peru sau Chile

„Din punct de vedere al îndeplinirii atribuţiilor instituţionale, preşedintele nu mi-a blocat niciun fel de acţiune a mea ca prim-ministru şi nici eu ca prim-ministru nu am blocat şi nu voi bloca vreo acţiune instituţională a preşedintelui. A vrut preşedintele să meargă în Chile, a mers în Chile. Sau în Peru, nu mai ştiu, mă rog, ţări cu care avem relaţii foarte strânse economic”, a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu a încălcat Constituţia, aşa cum a fost acuzat de şeful statului, când nu i-a solicitat mandat pentru întrevederea cu alţi premieri.

„Există o decizie a CC, de anul trecut, referitoare la participarea la Consiliul European, motiv pentru care anul acesta când am fost am cerut mandat preşedintelui pentru vizite externe. Pentru întâlniri cu alţi premieri nu a cerut nici măcar slugarnicul Boc vreun mandat, aşa încât domnul preşedinte poate să aştepte mult şi bine, că nu o să-i cer niciun mandat vreodată. Mandatul meu e de la Parlament şi de la cei care m-au votat”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi 24, că turneul „catastrofal ca imagine şi eficienţă” al premierului Victor Ponta în Asia ar trebui să îl supere, menţionând că şeful Guvernului a plecat fără mandat, deşi ar fi fost obligatoriu.

De asemenea, Băsescu a spus că încheierea unui parteneriat strategic cu China vine în contradicţie cu cel pe care România deja îl are cu SUA.

Premierul Victor Ponta a replicat atunci arătând că nu i-a cerut nimeni vreun mandat şi nici nu l-a întrebat de preşedintele Traian Băsescu în ţările din Asia vizitate recent, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei Curţii Constituţionale, doar pentru reuniunile Consiliului European.

El a precizat că nu îi va solicita preşedintelui un mandat nici la următoarele vizite pe care le va efectua în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri şi pentru lucrări de inginerie şi producţie, a declarat, pentru EFE,......
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video care împiedică afişarea ...
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în următoarele zile și ce record va depăși la final de an- Date oficiale
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un raport care analizează, printre altele, evoluția cursului de ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi de pe lotul 2 din Autostrada Sibiu - Pitești, care se află în etapa ...