Ponta: Băsescu este neserios la fondurile UE pentru 2014-2020, când se va ocupa de rugăciuni

Preşedintele Traian Băsescu este extrem de neserios în problema fondurilor europene, iar cifrele alocărilor UE pentru perioada 2014-2020, când şeful statului nu va mai conduce ţara şi "probabil se va ocupa de rugăciuni", arată clar că negocierea a fost proastă pentru România, afirmă premierul Ponta.
Economica.net - vin, 15 feb. 2013, 20:22
Ponta: Băsescu este neserios la fondurile UE pentru 2014-2020, când se va ocupa de rugăciuni

„Preşedintele este extrem de neserios. Este clar că negocierea a fost proastă”, a spus Ponta la Antena 3, explicând din nou diferenţa dintre fondurile obţinute de România şi alocările altor state.

Preşedintele Traian Băsescu spune că se roagă la Dumnezeu ca Victor Ponta să cheltuiască banii alocaţi prin bugetul Uniunii Europene, el afirmând despre premier: „Până una alta îi are de mişcat pe ăştia care sunt îngheţaţi de când a venit la guvernare”.

Întrebat, joi, la Primăria Cluj-Napoca, dacă a mai avut vreo discuţie cu premierul Victor Ponta pe tema bugetului UE, şeful statului a spus că nu are relevanţă dacă această discuţie a avut loc sau nu.

„Eu mă rog la Dumnezeu ca premierul să cheltuiască banii pe care eu i-am adus că, dacă reuşeşte, înseamnă că a făcut şi el o treabă bună, dar până una alta îi are de mişcat pe ăştia care sunt îngheţaţi de când a venit la guvernare”, a spus Traian Băsescu.

Bugetul UE pentru perioada 2007-2013 a fost de 994 de miliarde. Bugetul 2014-2020, adoptat de Consiliu, este de 960 de miliarde. Este prima dată în istoria UE când bugetul scade. „În aceste condiţii, faptul că România reuşeşte o creştere de 18% este un lucru foarte bun şi este şi cel mai important procentaj de creştere dintre toate cele 28 de state”, afirma, vinerea trecută, preşedintele Băsescu, după lucrările Consiliului European.

Premierul Victor Ponta declara, tot vinerea trecută, agenţiei MEDIAFAX că este foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE petru România, care este prezentat să pară mai bun, dar de fapt este foarte rău faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene şi practic nu s-a obţinut niciun euro în plus faţă de noiembrie, iar” legenda cu preşedintele Băsescu mare negociator a murit”.

Şeful statului a făcut apel, duminică, la europarlamentarii români să susţină fără rezerve bugetul UE în PE, aşa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European, el argumentând că România va fi dezavantajată în cazul respingerii şi a stabilirii apoi a unor bugete anuale.

Te-ar mai putea interesa și
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. Unul din trei români se teme de efectele furtunilor
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. ...
Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuințelor și companiilor, ca urmare a pagubelor produse bunurilor și......
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de ...
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând ...
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...