Ponta: Companii precum Draxlmaier merită sprijinite de Guvern

Companiile serioase care crează mii de locuri de muncă şi sunt la zi cu obligaţiile fiscale, cum este şi Draxlmaier, cel mai mare angajator din judeţul Satu Mare, cu aproape 7.000 de angajaţi, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, după ce a vizitat fabrica de cabluri auto a grupului german.
Economica.net - mie, 14 mai 2014, 12:27
Ponta: Companii precum Draxlmaier merită sprijinite de Guvern

Primul-ministru a fost primit de conducerea fabricii, care i-au făcut o prezentare a activităţii şi istoricului companiei după care a fost vizitată una dintre hale.

‘Am spus întotdeauna că orice companie care creează un loc de muncă merită mulţumirile Guvernului. În cazul de faţă trebuie să mulţumesc de vreo 14.000 de ori, şi aici la Satu Mare de 7.000 de ori. Draxlmaier este un angajator fundamental pentru Satu Mare şi pentru nordul României, cu aproape 7.000 de locuri de muncă. Ce este mai îmbucurător pentru mine este faptul că această dezvoltare continuă în sens pozitiv, numai anul trecut s-au angajat 2.000 de persoane, se doreşte angajarea a 600 de persoane anul acesta’, a declarat Ponta.

Premierul a ţinut să sublinieze faptul că astfel de firme trebuie sprijinite, cu atât mai mult cu cât nu au obligaţii la bugetul de stat. ‘Faptul că se creează noi locuri de muncă este cel mai important lucru şi din partea Guvernului companiile serioase, aşa cum este Draxlmaier, care investesc şi care sunt la zi cu obligaţiile fiscale, merită sprijinite’, a mai spus premierul.

Primul ministru a mai informat conducerea companiei că din 1 iulie profitul reinvestit va fi scutit de la plata impozitelor.

Potrivit datelor prezentate, Draxlmaier are 14.000 de angajaţi în România, şi mai multe fabrici în Piteşti, Timişoara, Hunedoara, Braşov, cea mai mare fabrică fiind în Satu Mare unde sunt aproape 7.000 de angajaţi. Directorul fabricii din Satu Mare, Ioan Hotea, a spus că firma este de 15 ani în Satu Mare, anul trecut a finalizat o investiţie de 25 milioane euro, urmând ca până la începutul toamnei să mai angajeze 600 de muncitori.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...