Ponta: Conducerea Poştei şi sindicaliştii au obligaţia de a dialoga pentru rezolvarea situaţiei

Premierul Victor Ponta a cerut, marţi, dialog între conducerea Poştei Române şi liderii de sindicat pentru a evita o situaţie care ar putea duce chiar la falimentul companiei.
Economica.net - mar, 13 mai 2014, 09:30
Ponta: Conducerea Poştei şi sindicaliştii au obligaţia de a dialoga pentru rezolvarea situaţiei

‘Ei au problemă cu conducerea numită în baza Ordonanţei 109/2011, ordonanţa privind conducerea corporatistă. Trebuie să existe dialog şi vom cere să existe dialog între conducerea, managementul privat, însă, mai departe… Eu îi ştiu pe liderii de sindicat, domnul Brătianu ştiu că a fost şi deputat pe la noi. Deci ei au obligaţia, alături de conducere, să salveze Poşta. Dacă o mai ţin pe lipsă de dialog – şi vorbesc către ambele părţi, şi către management, şi către sindicate -, o să o bage în faliment şi atunci nu ştiu dacă domnul Brătianu o să fie fericit că rămân fără loc de muncă. Deci eu cer raţiune din partea managementului privat şi din partea liderilor de sindicat. Pentru că, dacă nu au raţiune şi nu vor să dialogheze, s-ar putea să facă rău tuturor’, a declarat premierul, întrebat de presă la Parlament despre protestul angajaţilor de la Poşta Română.

Victor Ponta a adăugat că protestul angajaţilor desfăşurat în faţa Palatului Victoria nu este firesc şi pare mai degrabă o chestiune de campanie electorală.

‘Dacă protestezi împotriva conducerii companiei, de ce protestezi la Palatul Victoria? Dacă este o chestiune de campanie, mă deranjează şi este incorectă la adresa angajaţilor’, a mai declarat premierul.

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) declanşează marţi greva japoneză în toată ţara, urmând ca joi, de la ora 10,00, să aibă loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă şi la sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR), a declarat, luni, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu.

‘Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali (SLPR) s-au întâlnit, duminică, la sediul Guvernului, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, pentru a prezenta situaţia salariaţilor din Poşta Română şi principalele revendicări care vizează conducerea companiei. Din păcate, în urma acestei întâlniri, nu s-au găsit soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi, de aceea, am decis să respectăm întocmai calendarul de proteste anunţat săptămâna trecută’, a spus Cristian Iancu.

Potrivit acestui calendar, în săptămâna 12 – 16 mai se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor.

Protestul celor aproximativ 4.000 de poştaşi organizat duminică în faţa sediului Guvernului s-a încheiat după două ore, fără incidente.

Te-ar mai putea interesa și
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România are cele mai multe exploataţii viticole din UE, dar şi cele mai mici
România avea în 2020 un număr de 844.015 exploataţii viticole, adică echivalentul a 37,9% din cele 2,2 milioane de exploataţii viticole care existau în întreaga Uniune Europeană, arată......
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste trei miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 3,061 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,55%, în această săptămână, ...
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
Pariul câştigător al vinurilor din Republica Moldova – AFP
În micul sat Pereni din Republica Moldova, Nicolae Tronciu şi-a lansat propria sa marcă de vin, în urmă cu patru ani, ...
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – răspunsurile MS
Variola maimuţei: niciun caz confirmat în România. Cum se transmite, ce simptome are, unde a fost confirmată – ...
Ministerul Sănătăţii a publicat o serie de întrebări şi răspunsuri despre variola maimuţei, furnizate de Organizaţia ...