Ponta: Corecţiile financiare la programele europene sunt de 600 de milioane de euro

Premierul Victor Ponta a acuzat vineri guvernele formate din miniştri PDL, şi în special Cabinetul condus de Emil Boc, că se fac vinovate de faptul că România trebuie să accepte corecţii financiare de 600 de milioane de euro la proiectele cu finanţare europeană.
Economica.net - vin, 30 nov. 2012, 16:43
Ponta: Corecţiile financiare la programele europene sunt de 600 de milioane de euro

‘Vreau să ştiţi că ne-a costat incompetenţa şi corupţia – pentru că este vorba şi de ministrul Botiş şi de ministrul Lăzăroiu, de ministrul Boagiu, şi de Berceanu, e vorba şi de miniştrii de la mediu, ne-a costat, deocamdată, ca şi corecţii financiare, 600 de milioane de euro. E bine ca oamenii să ştie câţi bani pierdem de la Uniunea Europeană din cauza guvernului PDL, în primul rând a Guvernului Boc’, a declarat preşedintele PSD, prezent la Arad pentru a lua parte la un miting electoral al USL.

El a arătat că USL nu poate fi considerată vinovată de blocajul unor programe cu fonduri europene, menţionând că neregulile au fost constatate pentru finanţări acordate până în luna octombrie 2011, când USL nu se afla la guvernare.

‘Una dintre marile minciuni transmise în acest an de PDL este cum s-au blocat fondurile din cauza USL. S-a demontat acest lucru pentru că fondurile europene s-au blocat pentru auditurile efectuate până în octombrie 2011’, a afirmat Ponta.

El a arătat că finanţările pe mai multe programe operaţionale vor fi redeschise, primul dintre acestea fiind Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, pentru care s-a primit deja comunicarea oficială, un semnal favorabil existând şi pentru Programul Operaţional Regional.

‘Ce am reuşit, noi (USL, n.r.), să facem: Programul Operaţional Sectorial Mediu a fost deblocat în mod oficial-am primit comunicarea, Programul Operaţional Regional, extrem de important pentru toate comunităţile locale, săptămâna viitoare aşteptăm răspunsul favorabil, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane-la fel am acceptat corecţii financiare, am făcut modificările de rigoare. Acolo e o problemă pentru că Parlamentul European şi Comisia Europeană n-au rectificat bugetul Uniunii Europene şi atunci chiar dacă noi trimitem cererile de decontare s-ar putea să nu primim anul acesta banii şi să-i primim anul viitor, în februarie’, a spus primul ministru.

În ceea ce priveşte POS Transporturi, premierul a arătat că programul a fost presuspendat din cauza contractului licitat pentru tronsonul de autostradă Nădlac-Arad.

‘La Transporturi, (POS, n.r.) s-a presuspendat pentru Nădlac-Arad. Nu avem alte critici. În momentul în care refacem procedura pentru Nădlac-Arad şi o să acceptăm şi corecţii financiare, pentru că o să pierdem bani, repornim şi Programul Operaţional de Transporturi’, a afirmat Ponta.

Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au participat vineri, la Arad, la un miting electoral organizat de filiala judeţeană a USL pentru susţinerea candidaţilor proprii în alegerile parlamentare.

Te-ar mai putea interesa și
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru e-Transit....
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...