Ponta: Dacă nu era gata autostrada Bucureşti-Ploieşti, rămâneam fără secretar de stat

Premierul Victor Ponta a sugerat că l-ar fi demis pe Septimiu Buzaşu din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor dacă autostrada Bucureşti-Ploieşti nu ar fi fost pusă în circulaţie joi, 20 iulie.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 08:21
Ponta: Dacă nu era gata autostrada Bucureşti-Ploieşti, rămâneam fără secretar de stat

„Mă bucur că avem autostrada gata, că altfel rămâneam fără secretar de stat”, a spus Ponta, care a inaugurat tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti.

La ceremonie a asistat şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Septimiu Buzaşu.

La înceutul lunii iulie, premierul Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor să îi transmită secretarului de stat Septimiu Buzaşu că nu îi plac glumele acestuia „cu lumea de apoi” legate de termenul de finalizare a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi că este bine să şi le păstreze pentru el.

Secretarul de stat inspectase atunci şantierul de construcţie a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, care trebuia încheiat la finele lunii iunie, el spunând însă presei că nu poate exista niciodată o garanţie în privinţa termenelor, deoarece pentru finele lunii iunie era anunţat şi sfârşitul lumii.

Mihail Başulescu a fost demis la începutul lunii iulie de la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, susţinând atunci că decizia a fost luată din cauza întârzierilor înregistraten derularea lucrărilor de construcţie a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Director general a fost numit Mircea Pop, anterior director în CNADNR.

Primul termen de dare în folosinţă a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost anul 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.

În urmă cu două săptămâni, premierul Ponta a anunţat că Guvernul va aplica penalităţi în cuantum total de 15 milioane lei firmelor care au depăşit termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, bani care vor fi folosiţi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile.

El a arătat că lucrările sunt întârziate şi din cauză că „băieţii deştepţi” au aflat dinainte traseul autostrăzii şi au cumpărat mai multe proprietăţi, cerând acum despăgubiri. Ponta a precizat însă că Executivul va recurge la exproprieri pentru rapiditatea lucrărilor, iar proprietarii vor avea dreptul să acţioneze statul în judecată.

Lucrările la A3 sunt împărţite în două sectoare, Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct ’98/Com-Axa.

Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...