1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Ponta: DD nu venea la Oltchim dacă justiţia funcţiona. Până la alegeri nu va fi întrebat nimic

Dan Diaconescu nu ar fi putut participa la licitaţia de privatizare a Oltchim dacă România avea un sistem de justiţie care să funcţioneze, a declarat premierul Victor Ponta, care a apreciat că acesta nici nu va fi chemat până la alegeri să explice documentele false prezentate autorităţilor statului.

04 oct, 2012 | Mediafax

"Lucrurile se puteau întâmpla altfel. Diaconescu a mai fost arestat, are o mulţime de dosare Dacă am fi avut un sistem de justiţie în România care să funcţioneze, probabil că domnul Diaconescu nu mai putea să participe la licitaţie. Niciun om din nicio ţară..a doua zi după ce este dovedit cu documente bancare false este cercetat şi tras la răspundere. Domnul Diaconescu a fost atât de relaxat, are în minte că are imunitate, că nimeni nu l-a întrebat nimic şi daţi-mi voie să speculez că nici nu îl va întreba nimeni până la alegeri cum a folosit documente false (...) Dar poate că greşesc eu şi o să-mi cer scuze procurorului general interimar şi de mâine-poimâine va începe ancheta penală", a spus Ponta la Realitatea TV.

El a susţinut din nou că în cazul Oltchim au existat interese politice din partea PDL.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat, miercuri, Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu aproape două săptămâni licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, întrucât Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi că deţine suma pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO