Ponta, despre privatizarea Oltchim:Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Braşov, referitor la cei care au depus oferte pentru acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea, că dacă cineva crede că "se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare", susţinând că este vorba de mii de oameni şi "de un complex industrial pentru trei judeţe".
Economica.net - vin, 21 sept. 2012, 14:17
Ponta, despre privatizarea Oltchim:Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare

Întrebat cine a câştigat licitaţia la Oltchim, el a răspuns: „Nu este în acest moment un anunţ oficial, pot să vă spun un singur lucru: oricine câştigă are între cinci şi zece zile termen să depună preţul de 203 milioane de lei după care să înceapă discuţiile privind datoriile la AVAS, Electrica, etc.”

El a mai spus că speră ca cel care va câştiga licitaţia privind privatizarea Oltchim să ştie că nu este vorba „despre o joacă”, ci despre mii de oameni şi „de un complex industrial pentru trei judeţe”.

Citeste si: Licitaţia pentru Oltchim s-a terminat: Dan Diaconescu are cel mai bun preţ. Vezi primele declaraţii

„Eu adresez o singură speranţă în numele a mii de oameni: că nimeni nu-şi bate joc de ei, de cei care au fost la licitaţie şi că nimeni nu ne înşeală pe toţi pentru că dacă ne-a înşelat cineva că a zis că are 203 milioane de lei de plătit şi după aceea încă câteva sute de milioane pentru investiţii va răspunde în faţa legii. Sper că cel care va fi declarat azi câştigător ştie că nu este vorba de o joacă, e vorba de mii de oameni şi de un complex industrial pentru trei judeţe. Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare”, a declarat Ponta.

El a mai spus că nu porneşte cu ideea că a fost o înşelăciune, ci pe ideea că cine a fost acolo a înţeles că nu este vorba „de o joacă”.

Citeste si: Câţi bani are Dan Diaconescu

Victor Ponta a participat, vineri, la Braşov, la lansarea primului elicopter Puma MK 2, aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, modernizat la Fabrica de la Ghimbav. La evenimentul de la Braşov au fost prezenţi ambasadorii Marii Britanii, Martin Harris, şi Franţei, Philipe Gustin, precum şi Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru acţiuni şi creanţa Electrica este oferită suma de 221,4 milioane lei.

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile deţinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei.

Compania PCC oferă în total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi creanţele Electrica şi AVAS asupra combinatului chimic.

Licitaţia a început în jurul orei 12.00, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, este în derulare.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...