1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Ponta: Eu şi cu Dan Şova vrem să demonstrăm că se pot face autostrăzi în România

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Romania TV, că îşi menţine declaraţia potrivit căreia nu va mai candida la nicio funcţie, dacă, în 2016, nu va fi finalizat tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi că, atât el cât şi ministrul delegat pentru infrastructură, Dan Şova, vor să demonstreze că se pot face autostrăzi în România.

14 mai, 2013 | Agerpres

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia ca în cazul în care, în 2016, nu va fi gata porţiunea dintre Comarnic Braşov să nu mai candideze la nicio funcţie, Victor Ponta a răspuns: ''Normal că mi-o menţin şi întrebaţi-l pe Dan Şova de câte ori pe zi discut cu el despre această autostradă, aducându-i aminte că mi-am asumat o mare responsabilitate".

În context, premierul a atras atenţia asupra faptului că nu este importantă funcţia la care el ar putea candida, ci necesitatea de a avea infrastructură în România. "Eu vreau să vă spun un lucru: cred că miza nu este până la urmă la ce mai candidez eu în 2016. Miza este de a demonstra că în România putem face 50 de kilometri de autostradă, într-adevăr în zona cea mai circulată din România, pentru că toată lumea vorbeşte despre autostrăzi şi nimeni nu a reuşit să le facă. Dacă noi reuşim - şi aici Dan Şova are un rol esenţial şi presiunea din partea mea şi negocierile interminabile -, dacă reuşim acest lucru, cred că va fi bine pentru România, că, până la urmă, unde candidez sau nu mai candidez eu în 2016 e chiar secundar faţă de necesitatea de a avea infrastructură în România. Însă, toată lumea ne-a spus - şi întrebaţi-l şi pe Dan Şova - cum nu se pot face autostrăzi, or, eu şi cu el - acum, uite, suntem doi care vrem să demonstrăm că se pot face - şi e un pariu uriaş, extrem de uriaş", a adăugat primul ministru.

Pe 19 februarie, tot la România TV, Victor Ponta a declarat că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 dacă până la acea dată autostrada Comarnic-Braşov nu va fi terminată. "Pe 28 februarie, se anunţă precalificarea pentru - nu e Comarnic-Braşov, probabil că va fi Bucureşti-Braşov. Dacă nu e gata până în 2016 nu mai candidez. Am un fix cu Comarnic-Braşov şi cu Piteşti-Craiova", a spus, atunci, Ponta.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO