1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Ponta: Există trei investitori serioşi care pot salva Oltchim

Partea viabilă a Oltchim poate fi salvată prin restructurarea presupusă de intrarea în insolvenţă, deoarece la acest moment există trei potenţiali investitori "serioşi", cu capacitate financiară şi industrială, care pot asigura viabiliatea companiei pe termen lung, a declarat premierul Victor Ponta.

25 ian, 2013 | Mediafax

"Ideea este ca la Oltchim, ca şi la Hidroelectrica, să scoatem o societate care se ducea spre faliment şi să o facem viabilă. Hidroelectrica se ducea în faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar dacă se fac restructurări, unele dintre ele dureroase. La Oltchim, poate să fie scoasă din drumul spre faliment, poate să fie salvată partea viabilă a Oltchim-ului şi putem atunci să găsim un investitor. Şi există trei investitori, serioşi de data aceasta, cu capacitate, şi financiară, şi industrială, de a salva Oltchim-ul şi de a-l face viabil pe termen lung", a afirmat Ponta.

Guvernul a decis să ceară intrarea în insolvenţă a Oltchim după ce anul trecut a eşuat în încercarea de a privatiza compania.

Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Vâlcea a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO