Ponta: În cazul Oltchim, Băsescu minte pentru a se apăra şi a-şi apăra protejaţii

Preşedintele Traian Băsescu minte pur şi simplu în cazul Oltchim, pentru a se apăra şi a-şi apăra protejaţii, după ce, cu acordul său tacit, Dan Diaconescu, Videanu, Boureanu şi Roibu au încercat să ascundă urmele ultimilor ani, care au condus compania spre faliment, a afirmat premierul Victor Ponta.
Economica.net - vin, 15 feb. 2013, 19:54
Ponta: În cazul Oltchim, Băsescu minte pentru a se apăra şi a-şi apăra protejaţii

„În cazul Oltchim, Băsescu minte pur şi simplu. Minte pentru a se apăra şi a-şi apăra protejaţii”, a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că Guvernul încearcă acum să taie „contractele-căpuşă ale colegilor şi protejaţilor preşedintelui” şi a amintit că Executivul a înaintat plângeri penale şi în cazul fostului preşedinte al ANAF Sorin Blejnar, al Poştei Române şi al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, plângeri însă nesoluţionate nici până în prezent de Parchetul condus de Daniel Morar, pe care preşedintele Băsescu „nu-l cunoaşte”.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi seară, că premierul Victor Ponta şi ministrul Daniel Chiţoiu i-au minţit şi şi-au „bătut joc” de oamenii de la Oltchim în timpul campaniei electorale, admiţând faptul că inclusiv Dan Diaconescu a profitat electoral de pe seama acestei situaţii.

Băsescu a fost întrebat, la B1Tv, cum vede protestele angajaţilor de la Oltchim din ultima perioadă.

„Oameni minţiţi (…) în primul rând de Guvern, de Victor Ponta, de ministrul Chiţoiu. Aduceţi-vă aminte cum îi anunţau, înainte de alegeri, că va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine şi ei, eu am avut curajul să ies în faţa românilor să le spun cinstit «Nu putem să mai plătim salariile». Ei i-au păcălit, şi-au luat voturile, acum combinatul e în insolvenţă, asta-i viaţa”, a susţinut Băsescu.

Preşedintele s-a întrebat de ce nu se aplică ajutorul aprobat de către Comisia Europeană în cazul Oltchim.

„Are aprobare de la Bruxelles (…) 200 de milioane de euro – care erau datorii către statul român – pot fi transformate în acţiuni ale statului şi se stinge datoria. Mai departe, ce vă pot spune este că am avut multe discuţii cu Petrom să nu taie Arpechim-ul, să-l lase ca parte a unui viitor complex Arpechim-Oltchim. Înţeleg este că există disponibilitatea Petrom-ului, dar de ce nu se convertesc datoriile de 200 milioane în acţiuni nu ştiu… e mai ciudat acolo. E ceva cel puţin ciudat şi cred că Guvernul ar trebui să intre ceva mai adânc în problema Oltchim decât simplul fapt că are datorii sau nu are datorii…”, a mai afirmat Băsescu.

El a fost întrebat dacă cineva vrea să „pună mâna” pe Oltchim.

„Este clar, eu am avut informaţii la timpul potrivit că există un joc al închiderii Oltchim-ului”, a replicat Băsescu.

El a completat precizând că ar fi optat pentru o echipă de tehnicieni internaţionali care să stabilească viabilitatea complexului.

„Categoric că a fost un joc electoral din partea lui Diaconescu, şi nu numai al lui Diaconescu. Cel mai grav este că acest joc l-a făcut Guvernul pe seama a 3.200 de oameni”, a mai afirmat şeful statului, care a acuzat Executivul de „bătaie de joc şi minciună”.

Te-ar mai putea interesa și
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai mari, de peste 3,6 milioane de euro, în timp ce profitul net a avansat cu......
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...