1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Ponta le-a solicitat miniştrilor să finalizeze pachetul fiscal

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniştrilor de resort să finalizeze pachetul fiscal şi să ia toate măsurile pentru aprobarea proiectului de buget în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

16 ian, 2013 | Agerpres

"În rest, pe buget, pachetul fiscal - marţea viitoare luăm toate măsurile necesare pentru finalizarea pachetului fiscal şi a tuturor măsurilor care trebuie luate înainte de a aproba miercuri, în şedinţa de guvern, bugetul", a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Totodată, el le-a transmis demnitarilor că fiecare are responsabilităţi legate de scrisoarea de intenţie adresată FMI, a cărui delegaţie şi-a început misiunea de evaluare în România.

"De mâine, fiecare dintre dumneavoastră care aveţi sarcini legate de scrisoarea de intenţie vă rog să vă pregătiţi foarte bine pentru întâlniri. Să aveţi argumente atunci când cerem ceva, să ştiţi care sunt lucrurile pe care n-avem cum să le evităm şi trebuie să le facem, chiar dacă au mai fost amânate. În ceea ce priveşte reformele structurale - şi aici domnul ministru Vosganian, domnul ministru Niţă, domnul ministru Fenechiu - vorbesc de companii de stat. E important, şi nu ascund acest lucru, să discutăm cu cei de la Fond, să nu mai avem securea 31 martie, ca să ne grăbim cum ne-am grăbit anul trecut cu Oltchimul, să primim un termen rezonabil, poate până în vară, în aşa fel încât chiar să facem toate lucrurile care ţin de reforme structurale", a spus premierul.

Şeful Guvernului s-a declarat bucuros că marţi conducerea Parlamentului a luat "o decizie dificilă", aceea de a nu majora bugetul instituţiei, nici pe cel al Preşedinţiei şi al Curţii Constituţionale.

Victor Ponta şi-a mai exprimat speranţa ca prima rectificare bugetară, din luna iulie, "să fie, în sfârşit, una pozitivă, cu venituri mai multe la buget şi cu bani mai mulţi pentru investiţii şi pentru programe sociale, acolo unde este cazul".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO