1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ponta: Liniile CFR care nu sunt folosite trebuie închise pentru că produc pierderi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că liniile ferate care nu mai sunt profitabile ar trebui închise, precizând că există o strategie mai veche convenită cu FMI în acest domeniu.

29 mai, 2014 | Agerpres

'Eu ştiu că e o strategie mai veche negociată cu FMI de reducere a pierderilor privind societăţile de cale ferată şi în acest sens, ştiţi, săptămâna viitoare avem discuţia cu cei de la FMI. Da, e strategia mai veche de a păstra pentru CFR liniile care sunt profitabile, pentru CFR Călători de a deschide piaţa pentru operatorii privaţi, iar dacă sunt linii care nu mai sunt folosite e evident că acestea trebuie închise, pentru că produc pierderi', a spus Ponta, la finalul vizitei la Fabrica de sticlă STIROM, răspunzând unei întrebări referitoare la un memorandum discutat în şedinţa de Guvern de miercuri privind unele măsuri de eficientizare a sistemului feroviar.

Prim-ministrul a adăugat că România investeşte în infrastructură, dar 'investiţie în dezvoltarea infrastructurii nu înseamnă să ţii linii ferate pe care nu le foloseşte nimeni, înseamnă să le modernizezi pe cele care sunt folosite'.

Guvernul a discutat miercuri, în primă lectură, un memorandum privind măsuri pentru eficientizarea sectorului de transport feroviar al României necesare pentru aprobarea Master Planului General de Transport al României. Printre propunerile menţionate în document se numără concentrarea pe o reţea feroviară mai restrânsă, stimularea competitivităţii în atribuirea contractelor de servicii publice, introducerea indicatorilor de performanţă în finanţarea serviciilor publice de transport feroviar de călători, programe de reducere a costurilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO