Ponta: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 din ambele capete

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 pe baza noului studiu de fezabilitate.
Economica.net - joi, 20 mart. 2014, 16:46
Ponta: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe în 2015 din ambele capete

‘Le-am confirmat celor de la Dacia că din programul 2007-2013 de autostrăzi deja s-au alocat 25 milioane euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, că în 2015 începem lucrările pe baza noului studiu de fezabilitate din ambele capete şi dinspre Sibiu şi dinspre Piteşti (…) şi că toată autostrada Piteşti-Sibiu va fi finalizată din programarea 2014-2020’, a spus Ponta, la Piteşti.

La remarca unui jurnalist că ministrul Transporturilor, Dan Şova, a scris pe blog că lucrările la această autostradă ar începe în 2017, Ponta a arătat că depinde despre ce tronson este vorba.

‘Nu există un singur tronson. (…) Nu poţi să vorbeşti despre un singur an în care este inaugurat. (…) O să-i spun domnului Şova mai bine să vorbească decât să scrie pe blog, că văd că au toţi boala blogurilor şi cred că nici el nu mai înţelege ce scrie pe blog’, a afirmat premierul.

Pe de altă parte, referindu-se la Traian Băsescu, Victor Ponta a spus că în 15 ani, perioadă în care Băsescu a deţinut diferite funcţii, nu a construit ‘niciun kilometru de autostradă’, iar acum ‘l-a apucat dragostea la bătrâneţe.’

‘Cei care timp de 15 ani nu au făcut un metru de autostradă după care ne dau lecţii cum se fac autostrăzile vă mint dacă vă spun că la anul s-a terminat tot. E problemă de studii de fezabilitate pe care nu le-a refăcut nimeni, este problemă de aprobare a acordului de parteneriat cu UE şi este problemă de proceduri. Cu riscul de a nu fi la fel de popular ca populiştii, noi v-am spus adevărul: de unde se finanţează şi în cât timp se face. Altfel, cei care acum îşi rup hainele că fac într-un an toată autostrada vă mint cum v-au minţit şi în 1998-2000, ţineţi minte, ‘aici sunt banii dumneavoastră’, v-au luat banii şi n-aţi avut autostradă. Noi măcar vă spunem adevărul şi vă spunem cum se face’, a precizat prim-ministrul.

El a arătat că nu există nicio concurenţă la finanţare între autostrăzile Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov, dat fiind faptul că sunt surse de finanţare diferite.

‘Povestea cu concurenţa între Piteşti-Sibiu şi Comarnic-Braşov e o minciună pentru simplul motiv că Comarnic-Braşov nu se va finanţa din fonduri europene. Sper că în 2020 sau chiar mai repede domnul preşedinte Băsescu, care n-a făcut niciun metru de autostradă, să meargă liniştit cu Duster-ul domniei sale spre pensie’, a susţinut Victor Ponta.

Întrebat când va fi semnat contractul Comarnic Braşov, premierul a răspuns: ‘Când avem toate agreement-urile de la bănci, mai-iunie cel târziu’.

Premierul Victor Ponta a declarat că s-a întâlnit, joi, la Piteşti cu reprezentanţii uzinei Dacia şi că a discutat cu aceştia despre faptul că legislaţia fiscală rămâne neschimbată, iar ‘trendul pozitiv’ pe care l-a înregistrat uzina la începutul anului va fi susţinut în continuare prin programul ‘Rabla’.

 

Te-ar mai putea interesa și
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Peste un milion de firme, respectiv 1.056.574, au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de capitalism, arată o analiză Termene.ro, remisă, luni, AGERPRES....
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Piața spot de energie electrică de la București cunoaște un nou record de preț: mâine seară este cel mai mai mare ...
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Criza financiară şi Pandemia au majorat datoria publică de la circa 15% din PIB în 2008 la peste 47% din PIB la finele ...
Cercetătorii USAMV Cluj-Napoca au descoperit o nouă specie de insectă. Au denumit-o după Simona Halep
Cercetătorii USAMV Cluj-Napoca au descoperit o nouă specie de insectă. Au denumit-o după Simona Halep
Cercetătorii USAMV Cluj-Napoca au descoperit în județul Constanța o nouă specie de insectă pe care au numit-o Phlebotomus ...