Ponta: Marţi, după şedinţa de Guvern, o să stabilim în legătură cu conducerea ANAF

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a avut o discuţie cu ministrul de Finanţe legat de ANAF, o decizie urmând să fie luată marţi, el menţionând totodată că se face o restructurare a instituţiei, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia ar vrea să fie un magistrat.
Economica.net - lun, 22 apr. 2013, 18:08
Ponta: Marţi, după şedinţa de Guvern, o să stabilim în legătură cu conducerea ANAF

Ponta a spus, la finalul întâlnirii liderilor USL, că subiectul legat de ANAF nu a avut legătură cu această reuniune, dar a menţionat că a avut în această privinţă o discuţie cu Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice. El a precizat că se face o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea unei direcţii antifraudă, în fruntea căreia doreşte să se afle un magistrat.

„Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei direcţii antifraudă, în mod sincer doresc să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat”, a declarat Ponta.

Premierul a menţionat că noua direcţie antifraudă va fi formată dintr-un număr restrâns de persoane şi va avea competenţă doar pe cazuri şi pe situaţii de crimă organizată privind evaziunea fiscală. El a menţionat că în cadrul direcţiei vor activa procurori, iar DIICOT va trebui să supravegheze direct funcţionarea direcţiei.

„În ceea ce priveşte noua conducere a ANAF, mâine (marţi – n.r.), după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact”, a precizat Ponta.

Întrebat în legătură cu Gelu Ştefan Diaconu, al cărui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de şef ANAF, Ponta a menţionat că este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie. El a precizat că a discutat cu Daniel Chiţoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marţi.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă PNL îl susţine pe Diaconu pentru şefia ANAF, el răspunzând afirmativ.

Surse guvernamentale au declarat anterior că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută, luni, cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, susţin că postul ar urma să fie preluat de Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.

Te-ar mai putea interesa și
Rabla pentru Electrocasnice 2021 – când începe programul și ce modificări apar
Rabla pentru Electrocasnice 2021 – când începe programul și ce modificări apar
RABLA ELECTROCASNICE 2021 - Programul guvernamental va începe de la 1 mai 2021, prin înscrierea comercianților în platforma informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru......
Poliţia Capitalei: Poliţiştii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor. Grupuri de peste 6 persoane – interzise
Poliţia Capitalei: Poliţiştii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor. Grupuri de peste ...
Poliţiştii va acţiona, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, în zonele lăcaşurilor ...
Un studiu din Marea Britanie arată o scădere cu 65% a infectărilor după prima doză de vaccin
Un studiu din Marea Britanie arată o scădere cu 65% a infectărilor după prima doză de vaccin
Cazurile de COVID-19 raportate în rândul adulţilor din toate categoriile de vârstă au scăzut cu 65% în Marea Britanie ...
Dudău, România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor are un potenţial enorm
Dudău, România Eficientă: Renovarea energetică a clădirilor are un potenţial enorm
Nota de plată pentru conformarea parcului de clădiri la noile reglementări europene privind performanţa energetică a ...