1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ponta: Miercuri vom dezbate în Guvern ordonanţa privind suspendarea pe termen limitat a exporturilor de material lemnos

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind interzicerea exportului de lemn neprelucrat pe o perioadă limitată de timp va fi supus dezbaterii spre adoptare în şedinţa de miercuri, săptămâna viitoare, iar până atunci va fi discutat pentru a se găsi o formă care să nu aducă eventuale sancţiuni din partea Comisiei Europene.

17 mai, 2015 | Agerpres

'Este în dezbatere publică, nu am adoptat-o încă (ordonanţa - n.r.). Va fi miercuri în şedinţa de Guvern şi vreau să găsim forma juridică prin care să nu fim mai departe sancţionaţi de Comisia Europeană sau, nu ştiu, să pierdem vreun proces internaţional, cum ni s-a mai întâmplat. De aceea am pus în dezbatere publică, sunt pe site-ul şi al Guvernului şi al Ministerului Mediului (...). Pe de-o parte pentru a ne atinge scopul acela de a nu mai permite exportul de lemn neprelucrat, pe de altă parte, sigur, să nu încălcăm nişte prevederi clare din punct de vedere european care ne-ar face, după aceea, să plătim mai mult', a declarat premierul la România Tv, întrebat despre proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care vizează, printre altele, interzicerea 'exportului de buşteni' pe o perioadă de trei luni.

Guvernul, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat sâmbătă că supune dezbaterii publice două proiecte de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, care vizează reglementări mai stricte în ceea ce priveşte exporturile de material lemnos, precum şi suspendarea temporară a acestora, scrie Agerpres.

'Cele două proiecte de act normativ au fost elaborate având în vedere amploarea tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor, precum şi impactul asupra mediului. Stoparea tăierilor ilegale vizează interesul public, constituind situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată', se arată într-un comunicat al Ministerului.

Proiectele de OUG postate şi pe site-ul Guvernului, vizează, unul dintre ele, suspendarea exportului de material lemnos, iar al doilea stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de material lemnos.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO