Ponta: Ne vedem azi cu UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanţii UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliţia de guvernare.
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 13:11
Ponta: Ne vedem azi cu UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare

„Eu azi, acum, merg să discut cu coelegii din USL. Azi ne vedem şi cu cei de la UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare”, a spus Ponta, înainte de a intra în biroul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Întrebat dacă e oportună încă o discuţie cu UDMR în perspectiva guvernării, Ponta a răspuns: „Păi, din moment ce avem stabilită o întâlnire, ce să facem? Bineînţeles”.

El a precizat că USL va avea discuţii cu toate forţele politice, inclusiv cele fără reprezentare parlamentară. „Repet, acum sunt şi prim-ministru desemnat, voi avea discuţii cu absolut toate forţele politice din România, şi cu cei care nu sunt reprezentanţi în Parlament”, a spus Ponta.

„USL a câştigat alegerile, are dreptul să formeze Guvernul şi de aceea am fost desemnat ca prim-ministru. Însă USL nu va guverna ca să-i asuprească pe alţii, ci va guverna exact invers decât s-a guvernat până acum şi anume în ideea de solidaritate şi de reunificare şi reconstrucţie a României”, a adăugat Ponta.

El a evitat să comenteze decizia BPC a PNL referitoare la faptul că intrarea la guvernare a UDMR nu ar fi oportună. „Nu cunosc acest lucru. Aţi fost dumneavostră acolo? Eu intru acum să discut cu Antonescu, la final vă anunţăm toate deciziile”, a spus Ponta.

El le-a cerut jurnaliştilor să nu-l mai pună în situaţia de a comenta declaraţii ale politicienilor, spunând că jobul său nu e de comnetator politic.

„Din ce în ce mai des s-ar putea să devin antipatic dacă mă puneţi în continuare să fiu comentator politic – uite ce a zis X, ce părere aveţi? – nu cred că acesta este jobul meu, ca să vă zic, aşa, pe înţelesul dumneavostră. Nu sunt comentator politic, eu vă comunic decizii”, a spus Ponta.

Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.

„E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (…) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare”, a declarat Daniel Chiţoiu.

Şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că subiectul intrării UDMR la guvernare este unul „foarte fierbinte”, el arătând că joi şi vineri au fost primite la sediul PSD zeci de telefoane de la cetăţeni de etnie maghiară care s-au pronunţat în defavoarea intrării UDMR la guvernare.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...