1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

News

Ponta: Nu voi candida la prezidenţiale în 2014. Candidatul USL este Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a reafirmat luni că nu va candida la prezidenţialele din 2014, candidatul USL fiind actualul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu.

18 mar, 2013 | Agerpres

El i-a dat astfel o replică democrat-liberalei Elena Udrea care a afirmat duminică, la un post de televiziune, că USL se va rupe, iar la prezidenţialele din 2014 vor candida Victor Ponta - din partea PSD şi Călin Popescu-Tăriceanu - din partea PNL.

"E posibil (n.r. să candideze), dar nu în 2014. Bănuiesc că d-na Udrea, deşi este o persoană cu o forţă de persuasiune extraordinară, nu va reuşi să mă convingă asupra unui lucru de care eu sunt foarte convins. Nu, nu candidez în 2014, iar candidatul USL este dl Antonescu. Ştiu că cei din PDL şi înainte de alegeri au trăit în fiecare zi cu acest drog - că se rupe USL-ul. Unul din marii lor ideologi a anunţat că nu ne apucă toamna, că nu ne apucă primăvara, că ne certăm după alegerile locale, după alegerile generale. Dacă asta îi ajută cu ceva pe cei de la PDL, e dreptul lor să trăiască în ce iluzie vor", a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Premierul a reafirmat că după câştigarea alegerilor membrii USL au o datorie faţă de cei care au votat formula Uniunii, apreciind această "înţelegere prietenească între doi oameni politici", ceea ce este destul de rar - respectiv faptul că el şi-a asumat funcţia de şef al Guvernului, iar Crin Antonescu de candidat la prezidenţialele din 2014.

"Şi până în această zi nu a existat niciun moment şi niciun motiv pentru care ceea ce oamenii au votat şi ceea ce am avut ca înţelegere cu dl Antonescu să se schimbe în vreun fel. Dar faptul că cei de la PDL se ţin în viaţă pe această iluzie nu i-a ajutat foarte mult până acum, dar nu-i nimic nou", a subliniat copreşedintele USL.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO