1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Ponta: România nu va reuşi să respecte termenele pentru privatizări, din cauza disputelor cu Băsescu

Guvernul nu va reuşi, probabil, să respecte unele termene convenite cu FMI privind vânzarea de participaţii la companiile de stat, deoarece disputele politice dintre preşedinte şi premier întârzie procesul, a declarat vineri şeful Executivului, Victor Ponta, citat de Bloomberg.

22 iun, 2012 | Mediafax

"Vreau să-mi exprim amărăciunea că atunci când ne întâlnim într-o şedinţă de guvern, alocăm 75% din timp discutând despre cum să ne apărăm de atacuri politice", a afirmat Ponta.

Astfel, Guvernul va întârzia, probabil, "pentru o scurtă perioadă", vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile Transgaz Mediaş, a afirmat vineri premierul, la o întâlnire cu presa străină.

Privatizarea participaţiei la Transgaz este prevăzută în scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, cu termen până la finele lunii iunie.

"Am progresat foarte mult în pregătirea vânzării de acţiuni Transgaz, dar nu vom reuşi probabil să o realizăm până la sfârşitul lunii iunie (...) Există un puternic conflict la nivel politic între mine şi preşedinte, pentru că venim din partide diferite, şi există şi un conflict personal pentru că bătălia se dă cu toate armele", a spus Ponta.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Bogdan Oprea a declarat că Administraţia Prezidenţială nu are pentru moment o poziţie oficială faţă de declaraţiile premierului.

Ponta a mai spus că vânzarea participaţiei majoritare la Oltchim rămâne una dintre priorităţile Guvernului. Termenul convenit cu FMI pentru privatizarea combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea este sfârşitul lunii septembrie.

Guvernul Ponta a fost învestit în luna mai, după demiterea de către Parlament a Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu prin adoptarea unei moţiuni de cenzură. Executivul are mandat până în această toamnă, când vor avea loc următoarele alegeri generale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO