Ponta: România va fi în perioada următoare una dintre cele mai sigure frontiere ale UE

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că România va fi, în perioada următoare, una dintre cele mai sigure frontiere ale Uniunii Europene.
Economica.net - mar, 24 iul. 2012, 15:20
Ponta: România va fi în perioada următoare una dintre cele mai sigure frontiere ale UE

„Sunt foarte mândru pentru că, în acest moment, avem o poveste de succes, iată şi sistemul integrat de securizare a frontierelor, început în 2004, care a costat aproape un miliard de euro, s-a dovedit şi se dovedeşte astăzi ca fiind la cele mai înalte standarde europene. Le-am spus poliţiştilor de frontieră că ei sunt deja în Schengen şi în UE şi să nu fie dezamăgiţi dacă din motive pur politice munca lor va fi recunoscută mai încolo decât în mod normal”, a susţinut Ponta, la inaugurarea Centrului de Comandă şi Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

El a evidenţiat munca oamenilor din spatele monitoarelor şi a dat exemplu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, care a încasat, la bugetul de stat, în ultimele trei luni, 1,2 miliarde de lei, reţelele de corupţie instituţionalizată fiind destructurate.

„Cred că ceea ce a fost rău s-a dat deoparte şi Poliţia de Frontieră este o armă şi un corp al MAI de elită şi, împreună cu Direcţia Generală a Vămilor, va asigura ca toate faptele de contrabandă, de evaziune fiscală să fie combătute, iar România, prin acest sistem funcţional, să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi la cel al UE şi să dovedească, încă odată, că România este în Europa, indiferent de ce spun uneori politicienii”, a arătat acesta.

Centrul de Comandă şi Control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a fost inaugurat în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a conducerii IGPF şi a altor oficialităţi, printre care ambasadori ai UE acreditaţi la Bucureşti.

Centrul de Comandă al IGPF a costat aproximativ 20.000.000 de euro, clădirea fiind complet dotată, atât cu echipamente cât şi cu mobilier. Banii provin din creditul extern garantat guvernamental aferent contractului încheiat cu EADS Deutschland.

Clădirea va asigura activităţile de coordonare a acţiunilor IGPF, centralizarea datelor cu impact în managementul frontierei de stat, precum şi coordonarea acţiunilor FRONTEX prin intermediul Centrului Operaţional de Comandă.

Te-ar mai putea interesa și
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Egiptul a anunţat duminică oficial că va sprijini formal la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) plângerea formulată de Africa de Sud împotriva Israelului pentru presupuse crime de......
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
Polonia va încerca să obţină în viitoarea Comisie Europeană postul de comisar european pentru apărare, dacă va fi ...
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce la o apreciere de 4%-5% a dolarului
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce ...
Indiferent de câștigătorul alegerilor din SUA, riscurile economice se vor resimți la nivel global. Alegerea lui Trump ...
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din Romania, își va deschide ...