Ponta şi premierul bulgar au discutat la Sofia despre construcţia unei noi hidrocentrale pe Dunăre

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat, sâmbătă, la Sofia, la Consiliul PES, el având o întrevedere cu omologul bulgar, Plamen Oresarski, în care s-a discutat şi despre construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre.
Economica.net - sâm, 22 iun. 2013, 16:03
Ponta şi premierul bulgar au discutat la Sofia despre construcţia unei noi hidrocentrale pe Dunăre

Conform unui comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX, Victor Ponta a participat sâmbătă la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) organizat la Sofia.

Cu această ocazie, Victor Ponta a avut o întrevedere cu premierul bulgar, Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperării dintre cele două state în ceea ce privește politica de integrare europeană, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la spațiul Schengen, precum şi despre proiectele economice şi energetice comune ale României şi Bulgariei.

„Împreună susținem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării şi despre câteva investiții concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoţit de infrastructură”, a declarat Victor Ponta la sfârșitul întrevederii, potrivit sursei citate.

Premierul a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de ședință comună a celor două guverne.

După întâlnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, informează PSD.

De asemenea, premierul Ponta s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne şi vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene şi Fonduri Europene.

Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Președintele Parlamentului European şi Sergei Stanishev, președintele socialiștilor europeni, cu care a discutat teme de interes european.

Victor Ponta, însoţit de Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, şi Corina Creţu, vicepreședinte PSD, s-a aflat la Sofia cu ocazia Consiliul PES, care a reunit sâmbătă reprezentanții partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste din întreaga Europă.

La eveniment au participat Plamen Oresarski, noul prim-ministru al Bulgariei, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, Boris Tadic, fost preşedinte al Serbiei, Joseph Muscat, prim-ministrul Maltei, Sergei Stanishev, preşedintele PES, Hannes Swoboda, preşedintele S&D.

În cadrul întâlnirii socialiștilor, liderii PES şi delegații au prezentat propuneri concrete în vederea dezvoltării unei politici industriale europene şi au făcut apel pentru punerea rapidă în practică a unui proiect privind Garanția Europeană pentru Tineri cu un domeniu de aplicare mai larg decât cel actual.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...