1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 24 º

News

Ponta: Sistemul penitenciar nu mai rezistă la gradul de ocupare

Închisorile din România sunt foarte aglomerate, iar statul poate suferi condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din această cauză, consideră premierul Victor Ponta, care susţine însă că această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui Gigi Becali.

24 mai, 2013 | Mediafax

"Avem o mare problemă apropos de regimul penitenciar, de aglomerare a regimului penitenciar. În perioada următoare, o să avem la CEDO probleme mari pe această temă. Asta nu înseamnă că neapărat trebuie să avem mai puţini deţinuţi, e vorba însă de faptul că sistemul penitenciar din România practic nu mai rezistă la gradul de ocupare şi o să fim - probabil, sper să nu se întâmple, dar...- o să fim, o să începem să avem condamnări pe această temă la CEDO", a spus Ponta.

El a susţinut că această idee nu are legătură cu o eventuală graţiere a lui Gigi Becali şi a precizat că rezolvarea problemei depinde de asigurarea banilor necesari sistemului penitenciar, în condiţiile în care însă fonduri trebuie alocate din buget şi pentru spitale sau şcoli.

Întrebat de jurnalişti dacă realizarea unor penitenciare private nu poate reprezenta o soluţie, Ponta a arătat că acest lucru presupune ca o firmă privată să construiască penitenciarul, dar costurile de exploatare trebuie acoperite tot din buget.

George Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO