1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

News

Ponta spune că l-a certat pe Niţă pentru declaraţia privind împărţirea Ministerului Finanţelor

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, că l-a certat pe colegul său de partid, vicepreşedintele PSD Constantin Niţă, pentru declaraţiile privind faptul că Ministerul Finanţelor ar trebui să revină social-democraţilor.

13 dec, 2012 | Mediafax

"L-am certat pentru că niciun reprezentant din conducerea PSD nu trebuie să discute despre ministere până nu avem decretul de desemnare a premierului", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

De asemenea, el a arătat că nici el nu vrea să discute despre echipa guvernamentală până când nu va avea decretul de desemnare, însă "în mod sigur" poate să confirme că vor fi modificări importante la nivelul actualei componenţe guvernamentale.

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, joi, la RFI, că Ministerul de Finanţe trebuie să fie al partidului care dă premierul, el apreciind că viitorul ministru de Finanţe trebuie să fie "pragmatic şi cu viziune", să nu se limiteze la o "activitate strict contabilă".

Întrebat dacă ar fi de acord ca Ministerul de Finanţe să fie al PNL, Constantin Niţă a răspuns: "Nu, pentru că, după opinia mea, Ministerul de Finanţe reprezintă mâna dreaptă a oricărui premier. Ministerul de Finanţe trebuie să fie de regulă al celui care reprezintă partidul de guvernământ sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu ţin foarte mult".

"Este nevoie de un ministru de Finanţe pragmatic şi cu viziune, care să nu se limiteze la o activitate strict contabilă", a mai adăugat vicepreşedintele PSD.

Constantin Niţăa spus că, în concluzie, "Ministerul de Finanţe trebuie să fie categoric al primului-ministru!".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că cea mai probabilă propunere a USL în ceea ce priveşte noua structură guvernamentală va fi ca Ministerul Finanţelor să se împartă în două portofolii, după modelul francez, iar Ministerul Economiei în alte trei ministere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO