Ponta spune că nu are nicio contribuţie la deprecierea sau aprecierea cursului leu/euro

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, că nu are nicio contribuţie la deprecierea sau aprecierea cursului dintre leu şi euro, el dând asigurări că Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională au luat toate măsurile pentru ca România să îşi păstreze consolidarea fiscală.
Economica.net - joi, 16 aug. 2012, 17:44
Ponta spune că nu are nicio contribuţie la deprecierea sau aprecierea cursului leu/euro

„Nici nu a crescut din cauza mea, nici nu scade acum datorită mie, dar aş vrea să le bat obrazul celor care folosesc acest fapt financiar în bătălia politică, uitând, sau mai bine zis, bucurându-se de necazul milioanelor de români care au credite la bancă sau s-ar fi putut trezi cu creşteri de preţuri. Din fericire. lucrurile au intrat în normal şi sper să meargă mai departe în mod normal „, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

Premierul afirmă că România este acum una dintre puţinele ţări din Europa care are o capacitate fiscală şi financiară „stabilă şi predictibilă”.

Acesta a menţionat că, astfel, Guvernul va putea da înapoi tăierile de salarii şi pensii, premierul spunând că românilor le vor fi date înapoi şi alte lucruri luate de guvernele anterioare, în acest context Ponta făcând referire şi la premiile pe care trebuie să le acorde olimpicilor.

„Acum în 2012 s-a constatat că Guvernul României, Guvernul Boc, nu a dat în 2011 premiile olimpicilor la matematică, fizică chimie şi alte olimpiade. A venit 2012 şi trebuie să dăm noi tot ceea ce putem din ce nu a dat Guvernul Boc şi o să facem lucrul acesta. Mă deranjează când văd atâta ipocrizie, declaraţii ale unor sinecurişti, celor pe care preşedintele, domnul Băsescu, i-a adus prin tot felul de funcţii şi anii trecuţi le-au tăiat oamenilor banii şi acum ne dau lecţii cum să-i dăm noi. E foarte uşor să-i tai tu şi să-i pui pe alţii să-i dea. O să facem şi lucrul acesta, dar un pic mai mult obraz nu ar strica celor care anul trecut nu au dat banii câştigătorilor la olimpiadă”, a menţionat Ponta.

Premierul a declarat şi miercuri, la Putna, unde a participat la slujba prilejuită de hramul mănăstirii, referitor la neacordarea de premii pentru olimpicii români, că situaţia este cauzată de o ordonanţă „de pe vremea Guvernului Boc”, adăugând: „O vom rezolva”.

Fostul premier Emil Boc a acuzat Guvernul Ponta că îşi ascunde „incapacitatea managerială” de a premia olimpicii români la matematică „aruncând vina pe alţii”, în condiţiile în care nu există niciun cadru normativ care să interzică alocarea banilor pentru premierea olimpicilor.

Boc a declarat, miercuri, că ordonanţa din 2010 la care a făcut referire premierul Victor Ponta vizează funcţionarii publici care nu aveau dreptul la premii, şi nici într-un caz la premierea olimpicilor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că prevederile legale în vigoare împiedică instituţia pe care o conduce să acorde premiile în bani cuvenite elevilor medaliaţi la olimpiadele internaţionale din 2011, precizând însă că se caută „o formulă” pentru plata acestora.

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...