1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

News

Ponta susţine iniţiativa de înlăturare a inechităţilor apărute la recalcularea pensiilor militare

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că susţine iniţiativa vicepremierului Gabriel Oprea de înlăturare a inechităţilor apărute la recalcularea pensiilor militare, în baza unui proiect de lege.

28 mar, 2013 | Agerpres

"Sigur că are susţinerea mea, pentru că, ştiţi, 90% din pensionarii militari au avut de câştigat în urma recalculării pensiilor militare, 10% au avut de pierdut. Şi pentru cei 10% trebuie să facem un act de dreptate. În primul rând, de recunoaştere a unor drepturi, că asta e important pentru ei şi după aceea, sigur, să găsim şi soluţia financiară. Cum o să reuşim să acoperim - nu am încă răspunsul astăzi, că dacă îl aveam îl anunţam eu, vă daţi seama", a spus premierul, la RTV.

Situaţia pensiilor militare, elaborarea unei noi legi în domeniu şi modificarea legii Statutului Cadrelor Militare au fost principalele teme discutate, pe 5 martie, de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor (PSD), Ion Mocioalcă, cu o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ''Alexandru Ioan Cuza''.

''S-a convenit ca această problemă să fie soluţionată în două etape. În prima etapă, în regim de urgenţă, prezentarea şi aprobarea Legii în Parlament, pentru revenirea pensiilor diminuate în urma recalculării (revizuirii) la nivelul lunii decembrie 2010. Procesul de revizuire să continue până la 31.12.2013. În acelaşi act legislativ să se prevadă posibilitatea cumulului pensiei cu salariul ce-l poate obţine un pensionar militar în sectorul bugetar. În a doua etapă se prevede elaborarea unei noi legi a pensiilor militare de stat cu consultarea largă a structurilor asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. În acest sens, s-a convenit luarea în considerare a amendamentelor propuse Ministerului Apărării Naţionale de către ANCMRR în cursul anului 2012 şi cooptarea şefului Serviciului Juridic al Asociaţiei în echipa constituită pentru proiectul de lege'', potrivit unui comunicat al ANCMRR.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO