Ponta: Ţara puternică înseamnă să avem puterea să spunem nu la Bruxelles când vor să ne defavorizeze

Premierul Victor Ponta le-a spus participanţilor la lansarea candidaţilor USL să fie "uniţi" la alegeri, pentru ca Transilvania să fie puternică şi împreună să poată construi o ţară puternică, care înseamnă să aibă "puterea de a spune nu la Bruxelles când cineva vrea să o defavorizeze".
Economica.net - vin, 16 nov. 2012, 20:27
Ponta: Ţara puternică înseamnă să avem puterea să spunem nu la Bruxelles când vor să ne defavorizeze

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în faţa celor aproximativ 600 de delegaţi prezenţi la lansarea candidaţilor USL din Mureş, Harghita şi Covasna, care are loc la Palatul Culturii din Târgu Mureş, că ştie că Mureşul este special şi vrea ca de aici să transmită un mesaj pentru toţi colegii din zonă şi din USL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ştiu cât de special e Mureşul, în toate direcţiile. Aici, unde oamenii spun că nu sunt interesaţi de politică, mii de oameni au ieşit în stradă astă-iarnă şi mi-aş fi dorit să iasă în stradă şi când a depus acel medic (Raed Arafat – n.r.) jurământul ca ministru al Sănătăţii. Ştiu că aici, la Reghin, românii au reuşit să se certe între ei până au avut un primar de la UDMR, dar au reuşit să se unească din nou. Că la Sighişoara a trebuit să-mi apăr primarul de colegii liberali, dar s-au unit şi au câştigat”, a spus Ponta.

El a adăugat că „problemele” legate de Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş au fost „create înainte”, dar are obligaţia să le rezolve acum, însă „nu pe baza ideilor” pe care le are de la Bucureşti sau Târgu Jiu, ci „pe baza a ceea ce cred oamenii de aici că e mai bine”.

„În Mureş, vreau să transmit un mesaj pentru toţi colegii din USL: uniţi, puteţi să câştigaţi. (…) Aveţi nevoie de echilibru şi înţelepciune, mai mult ca în Gorj sau Teleorman, unde lucrurile sunt mai simple. Singurul lucru care poate fi mai rău decât guvernarea PDL – dacă poate fi ceva mai rău – e o stare reală de conflict, de intervenţie brutală din parte Guvernului de la Bucureşti, într-un echilibru sensibil pe care dumneavoastră îl căutaţi de foarte multe zeci de ani. Fac un apel la dumneavoastră să fiţi uniţi, să fiţi înţelepţi şi să înţelegeţi cât de important este pentru fiecare dintre reprezentanţii statului român – şi vorbesc ca prim-ministru – ca Mureşul să fie un judeţ puternic, ca Transilvania să fie puternică, pentru ca România să fie puternică. E nevoie ca împreună să construim o Românie puternică”, a spus Ponta.

El a precizat că „România puternică” de care vorbeşte nu se îndreaptă, atunci când este în criză, în primul rând împotriva celor care au cea mai mare nevoie de ajutor – profesori, medici, pompieri, poliţişti sau pensionari.

„O Românie puternică e o Românie care nu loveşte în cei care au nevoie de ajutor. E o ţară care spune: suntem mândri de apartenenţa noastră la Europa, suntem europeni, mergem însă la Bruxelles să spunem că suntem nişte europeni egali şi că, dacă cineva vrea să ne defavorizeze, avem puterea de a spune nu, atunci când cineva nu ne tratează cu respectul pe care îl merităm. O Românie puternică e o Românie care nu mai acceptă şi nu mai lasă să se întâmple ca la Parlamentul European să aibă vicepreşedinte, reprezentând cică România, pe Laszlo Tokes. Cred că aici, din zona asta atât de delicată, atât de specială, trebuie să vină şi un mesaj puternic, (…) un mesaj de echilibru. Sunt convins că de la Mureş vin nu doar medici extraordinari, ci poate să vină şi acel mesaj că în România suntem toţi proprietari şi egal responsabili pentru viitorul acestei ţări şi poate veni mesajul USL, de putere şi multă înţelepciune. Toţi cei care vor fi în Parlament vor fi partenerii mei pentru un nou proiect pentru România, care să ne facă mândri de ţara noastră”, a conchis Ponta.

La festivitatea de lansare a candidaţilor USL din Mureş, Harghita şi Covasna de la Palatul Culturii din Târgu Mureş au fost prezenţi aproximativ 600 de delegaţi din aceste judeţe, precum şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi alţi lideri de la nivel central ai USL.

Te-ar mai putea interesa și
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează......
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...