Ponta va prezenta în faţa Parlamentului răspunsul trimis la cele 11 întrebări ale CE

Premierul Victor Ponta a anunţat că va veni miercuri în faţa Parlamentului, pentru a prezenta răspunsul transmis Comisiei Europene în urma celor 11 întrebări primite din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Economica.net - mar, 17 iul. 2012, 14:29
Ponta va prezenta în faţa Parlamentului răspunsul trimis la cele 11 întrebări ale CE

„Ieri, am răspuns la 11 întrebări pe care preşedintele Comisiei Europene le avea la adresa României, am transmis deja răspunsurile şi, de altfel, înţeleg că mâine voi prezenta aceste răspunsuri şi în faţa Parlamentului, un lucru care este absolut normal. Consider că păstrarea unui tip de monitorizare pe justiţie este un lucru util şi necesar, mai ales că este vorba de raportul pe ultimii cinci ani: asta este justiţia după 4 ani şi 10 luni cu domnul Băsescu şi două luni cu noi aflaţi la guvernare şi Băsescu preşedinte. Ceea ce sunt absolut convins- şi o să spun şi mâine în faţa Parlamentului – este că trebuie să îndeplinim în continuare condiţiile cerute de Comisia Europeană, dar cel mai important lucru este să facem un sistem de justiţie benefic românilor. Marea noastră problemă nu este Comisia Europeană, ci că românii nu au încredere înPremierul Victor Ponta a anunţat că va veni, miercuri, în faţa Parlamentului, pentru a prezenta răspunsul transmis Comisiei Europene în urma celor 11 întrebări primite din partea preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso. justiţie, că procesele durează prea mult, sunt hotărâri care denotă o practică neunitară, avem în continuare mari probleme de infrastructură, cu numărul de dosare pentru fiecare judecător”, a spus Ponta.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea grupului PDL ca premierul Victor Ponta să informeze plenul Camerei în legătură cu cele 11 puncte discutate la Comisia Europeană, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizând că cererea era neregulamentară.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat că a cerut în şedinţa Biroului Permanent ca primul ministru Victor Ponta să informeze plenul Camerei în legătură cu cele 11 puncte pe care acesta le-a discutat la Comisia Europeană şi modul în care le va soluţiona, iar această solicitare a fost respinsă.

Toader a spus că solicitarea a fost respinsă pe motiv că „nu e bine, că trebuie aprobată şi de cealaltă Cameră”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a susţinut, la rândul său, că liderul grupului PDL este „obişnuit cu un mod haiducesc de a conduce Camera şi a introdus o cerere pe ordinea de zi care nu este regulamentară”.

El a spus că i-a solicitat liderului PDL să spună care este articolul din Regulament în baza căreia poate fi chemat Victor Ponta pe această temă şi a rămas ca PDL să reformuleze această cerere.

Zgonea a arătat că PDL poate să prezinte această cerere primului ministru.

Comisia Europeană recomandă ca Guvernul şi instituţiile cheie din România să îşi demonstreze angajamentul faţă de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept şi independenţei justiţiei, printr-o serie de „paşi urgenţi”, conform proiectului raportului CE privind MCV obţinut de MEDIAFAX.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CFA România: Inflaţie de două cifre şi curs de 5,0859 lei pentru un euro, în 2022
CFA România: Inflaţie de două cifre şi curs de 5,0859 lei pentru un euro, în 2022
Ultimul sondaj al CFA România previzionează o inflaţie în creştere, de peste două cifre, şi o medie a cursului de ...
Rauno Kakko, COO la Pehart Grup: Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească specialiști în industria hârtiei, trebuie să-i formăm noi
Rauno Kakko, COO la Pehart Grup: Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească specialiști în industria ...
„Este foarte dificil să găsești oameni cu experiență. Pentru că în România nu mai există școli care să pregătească ...
Rusia şi China mai fac un pas către construcţia unui gazoduct care va traversa Mongolia
Rusia şi China mai fac un pas către construcţia unui gazoduct care va traversa Mongolia
Rusia şi China au făcut marţi încă un pas către realizarea unui gazoduct care va traversa teritoriul Mongoliei, după ...