Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub preţul pieţei. DIICOT şi DNA vor elucida cazul

Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, două documente despre care a spus că privesc exporturi de energie electrică sub preţul pieţei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimându-şi convingerea că DIICOT şi DNA vor elucida acest caz.
Economica.net - mar, 19 iun. 2012, 08:09
Ponta: Videanu a aprobat exporturi de energie sub preţul pieţei. DIICOT şi DNA vor elucida cazul

Întrebat despre situaţia de la Hidroelectrica, Ponta a precizat că nu vrea să vorbească foarte mult, pentru că miercuri va fi luată o decizie a instanţei pe această temă.

„Însă nu aş vrea nici să vă dezamăgesc şi să vă arăt că începem să găsim documente privind organizarea exportului de energie electrică la preţuri de 128 de lei pe MW, 174 şi 180, în timp ce preţurile pe piaţă erau 220, semnate de… aveţi dreptul să ghiciţi cine le-a semnat, că vi le şi dau – avem şi datele 25.08 2010 şi 03.09.2010 – domnul… cel care nu minte, nu fură, el se jură că nu fură şi l-am prins cu notele… domnul Adriean Videanu. Sunt convins că DIICOT şi DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru că o să fiţi foarte uimiţi unde a ajuns această energie. Eu ştiu – prin Cipru, în Piatra Neamţ”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a făcut această declaraţie în conferinţa de presă pe care a susţinut-o pentru a răspunde acuzaţiilor de plagiat.

După ce l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că încearcă să îl şantajeze cu dosarul de plagiat, Ponta a menţionat, în cadrul conferinţei de presă, că nu va ceda la acest tip de atac.

„Azi ne vedem mai departe de legile pe care le avem de adoptat, de ceea ce trebuie să descoperim în continuare atât în ceea ce priveşte contractele cu băieţii deştepţi, cât şi toate finanţările ilegale făcute din bani publici pentru interesele preşedintelui Băsescu. Va fi o bătălie dură, va fi o bătălie destul de lungă, probabil până în toamnă, dar sunt pregătit pentru ea”, a spus Ponta.

În urmă cu o săptămână, democrat-liberalul Adriean Videanu a criticat „nivelul discursului” premierului Victor Ponta care spunea despre Videanu că nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

„Dacă ar fi să merg în logica domnului doctor Victor Ponta ar însemna că nici măcar Victor Ponta nu crede ce spune Victor Ponta în cazul Grăjdan. Ce să înţeleg, că Victor Ponta ştia exact ce are de făcut Grăjdan în momentul în care l-a nominalizat? Ăsta e nivelul discursului lui Victor Ponta”, a declarat Videanu.

Videanu a făcut această precizare ca replică la faptul că premierul Victor Ponta a susţinut că nici Videanu nu crede ce spune Videanu despre Hidroelectrica.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că va pune la dispoziţia DNA toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, el precizând că se referă la contratele prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

„O să pun la dispoziţia DNA – şi o să punem – în perioada imediat următoare toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului României ca principal acţionar al Hidroelectrica prin acele contacte bilaterale şi sunt convins că Justiţia – eu nu pot să merg dincolo de asta – nu se va da în lături din a ne spune cine e vinovat”, a spus Ponta.

El a precizat că se referă la contractele semnate de Hidroelectrica în perioada mandatelor unor miniştri şi prelungite în perioada mandatului lui Videanu.

„Când Videanu a piedut şi Videle, cred că o să suporte şi problema cu contractele bilaterale. Dar nu poţi să spui că ai fost ministru şi că nu ştii ce s-a întâmplat dacă în mandatul tău s-au prelungit până în 2018 toate contractele cu băieţii deştepţi? Cred că nici măcar Adriean Videanu nu-l crede pe Adriean Videanu când spune chestia asta”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta susţinea, recent, că „activitatea infracţională” a lui Adriean Videanu şi a altor persoane care au încheiat contractele cu Hidroelectrica reprezintă „cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani”, prin care „sute de milioane de euro nu au ajuns la Hidroelectrica şi în bugetul ţării”.

Democrat-liberalul Adriean Videanu declara, recent, că a luat decizia să îl dea în judecată pe premier pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu „băieţii deştepţi”.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...