Ponta vrea să treacă înapoi la grădiniţe clasa pregătitoare

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".
Economica.net - lun, 17 sept. 2012, 08:46
Ponta vrea să treacă înapoi la grădiniţe clasa pregătitoare

Victor Ponta a declarat că „este o mare onoare” să participe la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu şi le-a urat succes tuturor elevilor, „începând cu faimoasa clasă pregătitoare”.

Potrivit acestuia, copiii care sunt acum în clasa zero trebuie să rămână încă un an la grădiniţă, iar când vin la şcoală „să fie cât mai bine pregătiţi”.

„Pentru mine e o mare onoare şi placere, ca în fiecare an de altfel, să fiu la Tâgu Jiu, la deschiderea anului şcolar. Este o plăcere şi vreau să le urez succes în primul rând tuturor elevilor, începând cu faimoasa clasă pregătitoare pe care de anul viitor o văd necesară şi utilă în cadrul grădiniţei şi nu în cadrul şcolii. Cred că ne-am grăbit puţin şi am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare, cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care, când vin la şcoală, să fie cât mai bine pregătiţi”, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a spus că niciun copil nu poate avea „o şansă adevărată în viaţă” fără o şcoală performantă.

„Sunt absolut convins că în România şi în lumea în care trăim fără a avea o şcoală performantă niciunul dintre aceşti copii nu are o şansă adevărată în viaţă. Aseară băiatul meu mă întreba dacă nu pot să amân şcoala cu o săptâmână sau două şi i-am spus că dacă îşi doreşte cu adevărat putem să o amânăm de tot sau să nu mai meargă deloc, dar l-am întrebat ce face fără şi a spus da, ai dreptate trebuie să merg la şcoală”, a mai afirmat premierul.

Totodată, Ponta le-a mulţumit profesorilor care îşi fac datoria faţă de elevi deşi au salarii mici, susţinând că respectul şi recunoştiinţa pe care statul şi Guvernul trebuie să le arate acestora nu sunt întotdeauna suficiente.

„Prea mulţi ani profesorii au fost trataţi ca un corp de elită, dar care întotdeauna erau la coada listei când se vorbea de recompense. Eu cred că pentru munca extraordinară pe care o desfăşoară un profesor, un educator, o educatoare, recompensele nu sunt doar cele materiale. În primul rând recunoştiinţa şi respectul pe care statul şi Guvernul trebuie să le arate nu sunt întotdeauna suficiente. Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor care în condiţii grele, cu salarii mici, pot totuşi să vină sa îşi facă datoria faţă de elevi”, a mai afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, la deschiderea noului an şcolar. De la ora 10.30, Victor Ponta urmează să aibă o întrevedere cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a discuta despre tronsonul de drum Rovinari – Bumbeşti Jiu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere Immofinanz AG, cu proprietăți de 800 de milioane de euro în România
UPDATE: S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere ...
Mișcare surpriză pe piața imobiliară din regiune. Miliardarul ceh Radovan Vitek, care deține CPI Property Group (CPIPG), ...
Aproape jumătate dintre cumpărători achiziţionează produse din magazinele fizice, tendinţa fiind în creştere – PwC
Aproape jumătate dintre cumpărători achiziţionează produse din magazinele fizice, tendinţa fiind în creştere – PwC
Tendinţa clienţilor de a cumpăra bunuri din magazine fizice continuă să crească spre nivelul de dinainte de pandemie, ...
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022
Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.