1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

PontajOK: Investiţie de 60.000 de euro într-o aplicaţie pentru pontajul angajaţilor

Elysian Software, în parteneriat cu compania CirrusNet, cu peste zece ani de experiență în dezvoltarea și implementarea infrastructurii IT, au investit aproximativ 60.000 euro într-o soluție de tip software care să vină în sprijinul angajatorilor din companiile mici și medii.

19 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Aplicația PontajOK oferă angajatorilor și angajaților o soluție rapidă de pontaj, un instrument de time management, project management și rapoarte periodice de activitate.

"Ideea aplicației de pontaj a apărut odată cu implementarea reglementarilor legale în materie. Obligativitatea oricărui operator economic de a înregistra și raporta (programat sau ad-hoc) timpii de lucru ai tuturor angajaților, riscând sancțiuni severe în caz de neconformitate, cât și pregătirea noastră în piața aplicațiilor de business ne-a determinat să investim în această oportunitate", a declarat Adrian Radu, business development manager la CirrusNet.

Cele două companii au investit aproximativ 60.000 de euro în aplicația PontajOK pe parcursul a doi ani, iar bugetul
este constant suplimentat pentru customizări și noi facilități în diferite arii specifice.

Aplicația PontajOK este disponibilă pe orice platformă mobilă. În plus, facilitatea de bază funcționează și pe telefoane non-smart (feature phones). Angajatul utilizator de feature phone trebuie doar sa comunice prin SMS anumite acțiuni și platforma va gestiona aceste inputuri transformându-le în date utile și conforme.

Angajații pot oricând, la distanță de un click sau o atingere de ecran, să ponteze, să înregistreze solicitări operaționale (task manager), să motiveze incidente ad-hoc, să înregistreze cereri de concediu sau ore suplimentare.

În prezent, peste 120 de companii sunt înregistrate în aplicație. Angajatorii provin din domenii diverse precum: servicii, distribuție, IT, publishing, facility management, agricultură, industrie, pază și securitate. Aplicația se comercializează precum un serviciu, ceea ce înseamnă că dacă compania nu livrează serviciul clienților, nu este remunerată.

"O funcție absolut esențială a acestui produs este GeoFencing-ul care oferă utilizatorului posibilitatea de a monitoriza activitatea angajaților la nivel de zonă carteziană cu ajutorul GPS-ului. O întreagă serie de companii, mai ales cele în domeniul serviciilor publice au nevoie de asemenea funcții. În plus, aplicația este adaptabilă și integrabilă cu orice soluție de tehnologie a informației și poate conlucra într-un ecosistem tehnologic alături de soluții de monitorizare video, control access, detecție la efracție /mișcare, senzoristică de orice fel, sisteme ERP, CRM", a explicat Adrian Radu.

Există trei tipuri de roluri pentru utilizatori, în aplicația PontajOK: administrator, liderul de echipă și angajat.

Administratorul companiei (sau orice reprezentant al angajatorului) este cel care creează contul de companie în cadrul platformei. Odată creat contul companiei, administratorul poate încărca o listă de utilizatori identificați prin email. Angajații primesc un email de invitație prin intermediul căruia se loghează în aplicație și pot începe utilizarea acesteia.

Liderii de echipă se ocupă de gestionarea taskurilor angajaților și de aprobarea/validarea timpului de lucru.

"Unul dintre scopurile aplicației este să fie foarte ușor de folosit, iar în momentul de față un angajat își poate îndeplini pontajul într-un timp de sub un minut", a mai spus Adrian Radu.

Costurile de utilizare ale acestei aplicații în raport cu efortul necesar administrării registrelor pe hârtie, a notelor scrise originale, a comunicațiilor telefonice și timpii necesari fiecărei funcțiuni mplicate în procesul de management operațional al resurselor umane, nu depășesc 20% din costurile soluțiilor tradiționale. Raportat la legislația din domeniul GDPR, prin care orice colaborator are dreptul să fie uitat, aplicația oferă aceasta posibilitate la un click distanță față de costurile exorbitante necesare administrării înscrisurilor pentru a conforma această cerință.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO