Pop: Băsescu putea cu cei 1.2 mil euro să renoveze un penitenciar. Cine a furat are nevoie de cazare

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, spune că Traian Băsescu putea cu cei 1,2 milioane de euro pe care "i-a băgat în culcuşul" său să renoveze un penitenciar pentru că vin vremuri grele şi "toţi cei care au furat bugetul României în ultimii trei ani au nevoie de cazare".
Economica.net - vin, 27 iul. 2012, 11:59
Pop: Băsescu putea cu cei 1.2 mil euro să renoveze un penitenciar. Cine a furat are nevoie de cazare

„Ultima problemă pe care preşedintele Băsescu o are este aceea că, în 2010, când tăia salariile bugetarilor cu 25 la sută, când tăia pensiile cu 15 la sută, când închidea şcoli şi spitale şi majora TVA îşi pregătea un culcuş de 1,2 milioane de euro”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Liviu Pop.

El a declarat că a sesizat o „instabilitate” în declaraţiile publice ale preşedintelui suspendat după apariţia „acelui protocol de la Vila Lac 3”.

„Uitaţi-vă că în ultimele 48 de ore s-a întors în declaraţii şi cred că asistăm doar la începutul descoperirii a ceea ce au făcut în ultimii doi ani. Sunt convins că lucrurile nu se vor opri aici. După ziua de duminică vom avea şi alte surprize”, a spus Liviu Pop.

El a afirmat că preşedintele suspendat Traian Băsescu a dat dovadă că nu îi place şcoala, de aceea a închis şcolile.

„Putea cu cei 1,2 milioane de euro, pe care i-a băgat în culcuşul dânsului, să renoveze un penitenciar pentru că vin vremuri grele şi toţi cei care au furat bugetul României în ultimii trei ani au nevoie de cazare. Ştim că avem o problemă mare legată de penitenciare şi acolo putea să investească aceşti bani ca să creeze condiţii ceva mai bune pentru viitorii pacienţi de acolo, cei care vor trebui să dea explicaţii clare de ce şi-au bătut joc de bugetul acestei ţări”, a spus Pop.

El a declarat că este convins că populaţia va veni masiv la referendum să voteze în favoarea plecării lui Traian Băsescu de la Cotroceni.

„Sunt convins că la ora 20.00 vor fi deja 9,5 milioane de români la vot, aşa că după ora 20.00 şi până la 23.00, toţi cei care sunt ţinuţi în lesă de către şefii de partid de la PDL sunt rugaţi să participe la vot. Să nu se uite că, în decembrie 1989, s-a murit în stradă ca să putem asista astăzi la voturi libere”,a spus Pop.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

Premierul a arătat că a aflat de această situaţie după ce secretarul general al Guvernului nu a fost lăsat de SPP să pregătească vila pentru o întâlnire cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti şi că accesul în vilă a fost posibil doar după ce Crin Antonescu, din postura de preşedinte interimar, a vorbit cu şeful SPP.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit „unui fost şef de stat”.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, „exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială”.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, că a obişnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc şi până la momentul în care a fost suspendat din funcţie, menţionând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuinţă.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...