Popa: Transavia s-ar mai putea dezvolta doar prin achiziţii sau investiţii de la zero

Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a ajuns la un nivel la care se mai poate dezvolta doar prin achiziţii sau investiţii de la zero, a declarat joi directorul general şi proprietarul companiei, Ioan Popa, adăugând că producătorul a fost profitabil în fiecare an.
Economica.net - joi, 24 oct. 2013, 20:15
Popa: Transavia s-ar mai putea dezvolta doar prin achiziţii sau investiţii de la zero

„Compania a făcut profit în fiecare an, destul de substanţial. În fiecare an am făcut investiţii şi nu ne-am dus toţi banii acasă pe care i-am realizat din profit. Suntem în situaţia în care nu ne mai dezvoltăm foarte spectaculos, la ora actuală mărimea unităţii noastre este de a unui modul european, între 50.000 şi 60.000 de tone de carne. Dacă am vrea să mai creştem ar trebui să mai facem achiziţii sau să facem o altă investiţie de la zero, mai mică msau mai mare”, a spus Popa, fără a da mai multe detalii.

În ultimii şapte ani, Transavia a realizat investiţii de peste 60 milioane de euro.

Planul de investiţii al Transavia pentru acest an, derulat cu fonduri proprii, a depăşit 8 milioane euro şi a cuprins modernizarea a trei ferme de păsări, un depozit frigorific de carne, achiziţionarea de maşini pentru transportul de mărfă şi utilaje agricole pentru fermele vegetale.

Şeful companiei a arătat că în 2014 Transavia va continua investiţiile în tehnologia procesului de producţie şi în comunicare.

De asemenea, Popa estimează creşterea afacerilor şi profitului în acest an.

„În 2013 afacerile sunt în creştere cu 8-10% şi profitul este în creştere. (…) În cei 23 de ani de existenţă pe piaţă, Transavia nu a avut nicio problemă. Lucrăm profitabil pentru că am ştiut să nu ne îndatorăm prea mult şi ne-am respectat partenerii”, a arătat Popa.

Anul trecut, Transavia a avut afaceri de 426,9 milioane lei (95,8 milioane euro), în creştere cu 19% faţă de 2011, şi un profit net de 33,7 milioane lei (7,5 milioane euro), cu 28% mai mare.

În ceea ce priveşte exporturile, acestea au reprezentat circa 15% din afaceri şi au avut ca destinaţie ţări precum Marea Britanie, Franţa, Spania şi Croaţia.

„De 30 de ani de când cresc păsări, vânzările au mers mai greu, viteza de rotaţie a cărnii s-a schimbat, dar am încheiat contracte cu parteneri europeni şi ne-am extins pieţele”, a spus Popa.

Grupul de companii Transavia, din care face parte şi Avicola Braşov, produce peste 50.000 de tone de carne pe an în unităţi de producţie în Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de creştere a puilor de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale şi are peste 1.500 de angajaţi.

Potrivit directorului general al companiei, Transavia deţine 20% din piaţa românească de carne de pasăre.

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...