1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Popularitatea preşedintelui brazilian Dilma Rousseff a scăzut cu 27%

Popularitatea preşedintelui Braziliei, Dilma Rousseff, a scăzut cu 27 la sută (de la 57 la 30 la sută) în prima săptămână din iunie, când au început tulburările sociale pentru ameliorarea serviciilor publice şi eradicarea corupţiei, potrivit unui sondaj al Institutului Datafolha, relatează AFP.

01 iul, 2013 | Mediafax

Aproximativ un sfert dintre brazilieni (25 la sută comparativ cu nouă la sută, potrivit ultimului sondaj din 6 şi 7 iunie) consideră conducerea lui Rousseff ca fiind "proastă sau foarte proastă".

La începutul lui iunie, ultimul sondaj al Institutului Datafolha arătase o scădere de opt la sută a cotei de popularitate a lui Rousseff, candidat pentru al doilea mandat prezidenţial la alegerile din 2014.

În martie, cota de popularitate a preşedintelui brazilian era de 65 la sută.

Popularitatea lui Rousseff a scăzut în iunie în toate regiunile ţării, potrivit unui sondaj la care au participat 4.717 de persoane din 196 de oraşe. Marja de eroare a sondajului este de 2 la sută.

Manifestaţiile au început în iunie împotriva preţului biletelor de autobuz, căpătând amploare din cauza cheltuielilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, în timp ce unele servicii publice precum cel al sănătăţii şi cel al educaţiei duc lipsă de mijloace financiare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO