Populaţia Italiei a crescut datorită imigranţilor, ajungând la 59,6 milioane de locuitori

Populaţia totală a Italiei a crescut datorită imigranţilor, ajungând la peste 59,6 milioane de locuitori, iar rezidenţii de origine străină au atins un procent de 7,4% din întreaga populaţie a ţării, potrivit datelor publicate marţi de Institutul naţional de statistică (ISTAT) şi preluate de cotidianul La Repubblica.
Economica.net - mar, 25 iun. 2013, 14:21
Populaţia Italiei a crescut datorită imigranţilor, ajungând la 59,6 milioane de locuitori

În raportul „Bilanţul demografic naţional”, privind anul 2012 şi difuzat marţi la Roma de ISTAT, se precizează că, la data de 31 decembrie 2012, numărul rezidenţilor din Italia era de 59.685.227 de persoane. Printre acestea, peste 4,3 milioane (un procent de 7,4%) sunt de origine străină.

În cursul anului 2012, populaţia Italiei a crescut cu 291.020 de persoane (plus 0,5%), o majorare datorată mai ales imigranţilor.

Faţă de anul precedent, numărul nou-născuţilor a scăzut în Italia în 2012 cu 12.399 (minus 2,3%), potrivit unei tendinţe negative care se înregistrează în Peninsulă din anul 2009. Numărul nou-născuţilor a scăzut în toate zonele din ţară, dar mai ales în regiunile din sudul şi din centrul Peninsulei (minus 2,5%).

A crescut în schimb numărul copiilor străini născuţi în Italia, procentul acestora ajungând în 2012 la 14,9% din totalul copiilor născuţi în întreaga ţară (acest procent era de numai 4,8% în anul 2000). În întreaga Peninsulă, în cursul anului 2012, s-au născut aproape 80.000 de copii de origine străină (comparativ cu cei circa 30.000 în anul 2000).

Numărul familiilor italiene este de circa 26 de milioane, cu un număr mediu de membri pe familie de 2,3. Valoarea minimă (de 2 membri pe familie) se înregistrează în regiunea Liguria (nord), în timp ce valoarea maximă (de 2,7 membri pe familie) se înregistrează în regiunea Campania (sud).

Din întreaga populaţie înregistrată în Italia la data de 31 decembrie 2012, un procent de 99,5% trăieşte în familie. Restul populaţiei, într-un procent de 0,5% (circa 326.000 de rezidenţi), trăieşte în alte tipuri de „comunităţi”, cum ar fi cazărmi, azile pentru persoane în vârstă sau penitenciare, se mai precizează în acest raport publicat de Institutul naţional de statistică.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...